24 mai, 2011

HOŢIE SAU NU LA CALAFAT. NU MAI AVEM DREPTUL NICI LA APA DIN DUNĂRE. Calafetenii nemulţumiţi de Compania de Apa "Oltenia" SA. Reclamaţiile curg CA APA




Compania de Apa "Oltenia" SA a preluat, din anul 2009, Serviciul de utilitati publice din mai multe localitati din judetul Dolj. Este vorba de Bechet, Filiasi, Calarasi, Dabuleni, Bailesti, Calafat si Segarcea


Direcția Serviciului de Utilitate Publică (DSUP) s-a ocupat de captarea, tratarea, transportul și distribuția apei potabile pentru persoanele fizice din Calafat și agenții economici, fără a avea personalitate juridică fiind în subordinea Consiliului Local. În februarie 2010 a fost preluat integral de Compania de Apa "Oltenia" SA, care odată cu venirea în Calafat a început şi perioada de reclamaţii şi nemulţumiri. Este imposibil să mergi la sediul din Calafat de pe Gheorghe Doja şi să nu găseşti un calafetean nemulţumit sau o scară de bloc căreia i s-a imputat cel puţin 100-200 de metri cubi de apă ca pierderi.

Blocul B11 a plătit ce n-a consumat.

Cu câteva luni în urmă mai multe scări de bloc au fost puse să plătească sute de metri cubi de apă, compania motivând că sunt pierderi pe scară. La blocul B11 subsolul era uscat, curat, mai ales că în urmă cu ceva timp, un locatar îl amenajase ca spaţiu de locuit. Fără un strop de apă la subsol scara B 11, adică cei cu apometrele citite la zi au plătit în plus pentru aşa zisele pierderi.

FRAUDĂ SAU NU?

O bună perioadă de timp facturile la apă au venit fără index, apometrele erau citite aşa ca să fie , că de plătit plăteai cât cerea compania nu cât consumai. Mai multe decât atât cu costurile de epurarea şi canal, metru cub de apă a ajuns la peste 5 lei (50.000 lei vechi), ceea ce este inadmisibil. O familie normală cu minim patru membri, care păstrează regulile de igienă (duş, spălarea rufelor etc) consumă între 7 şi 10 metri cubi ceeea ce înseamnă că punând şi TVA-ul se duce la 70 de lei pe lună (700.000 lei vechi), o sumă colosală ţinând cont că este apă pe care o avem pe gratis din pământ sau de la Dumnezeu.

Reclamaţiile curg mai rău ca apa în Calafat.

Cu toate acestea reclamaţiile curg fără a se face nimic. Sunt personae care s-au plîns că udă în curte cu apa pe care o plătesc şi ca apă epurată. Păi domilor de la Apă Oltenia dacă stropesc şi apa ajunge în sol cum o puneţi la plată la canal şi epurare. Sunt zeci de reclamaţii iar Actualitatea Calafeteană va demara o anchetă pe această temă.

UNDE S-A INVESTIT?

Sediul din Blocul B9 din cartierul Cobuz arată ca după război, într-un apartament cu trei camere modest şi fără lux dar cu toate acestea preţurile la apă pentru calafeteani sunt ca la un hotel de patru stele. După sediul, Oltenia SA pare a fi ca acele companii fantomă gen Caritas sau FNI.

CINE ESTE DE VINĂ?

Foarte mulţi consumatorii acuză Primăria Calafat care a făcut posibilă această situaţie. Înainte de a fi preluat serviciul de apă, în Calafat se plătea la jumătate iar acum dublu, de parcă apa ar fi plată sau minerală. Cu toate acestea nimeni nu face nimic, iar cei de la parterul blocului din B9 unde compania îşi are sediul dau din umeri spunând că răspunzători sunt cei de la Craiova.

CAZUL PIERDERILOR INVOCATE DE COMPANIA DE APĂ "SA OLTENIA" SUNT PENALE SAU NU!


Cei peste 3000 de metri cubi imputaţi mai multor scări de bloc s-au pierdut conform datelor companiei. Cu toate acestea ei au fost taxaţi cu costurile de canal şi epurare incluse. Păi domnilor dacă s-au pierdut şi nu au ajuns în canal cum au fost epuraţi şi taxaţi la preţ maxim. Nu cumva e asta fraudă sau hoţie ordinară la drumul mare.


ACTUALITATEA CALAFETEANĂ, va cere toate pierderile invocate de companie din ultimele luni, şi va iniţia o campania de strângere de semnături a celor nemulţumiţi de serviciile societăţii OLTENIA SA. Cum a fost posibil ca staţia de pompare, staţia de epurare şi canalizarea care au fost construite cu banii calafetenilor să ajungă pe mâna unor afacerişti care nu au investit nimic dar adună taxe COLOSALE fără a face nici un efort.

Cu noile scumpiri vom ajunge ca în toamnă să plătim poate 70.ooo de lei vechi pe metru cub sau mai mult, asta dacă nu vom ajunge să ne spălăm iar în lighean, cu apă de la fântână, ca acum 60 de ani.


PS: AŞTEPTĂM SĂ VENIŢI CU DATE CONCRETE DESPRE NEREGULILE DE LA COMPANIA DE APĂ DIN CALAFAT.

40 de comentarii:

  1. hoti hotilor, pujlamalele de la Craiova impreuna cu Gabi Gheorghe.Am platit 800.000 la apa ce cacat ba e Wiski

    RăspundețiȘtergere
  2. astia ne-au luat si apa si caldura mai au aeru si gata

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa ne spalam cu apa de la ploaie sa ne creasaca par la c..ie

    RăspundețiȘtergere
  4. AU SALARII DE 20 DE MILIOANE AI DE LA APA

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt hotii de la Craiova iar Guta le-a dat tot dupa ce a taiata Termo acum si apa. La iarna ramanem si fara apa , ia spune domnu Guta sau domnu pirvan marele imbarligator.
    Pirvan a luat comisionul ca imediat si-a luat doua masini una de teren un Rover si una noua un Opel de 600 de milioane.

    RăspundețiȘtergere
  6. datine apa inapoi sarlatanilor

    RăspundețiȘtergere
  7. GUTA E DE VINA!! SA-L ARDEM PE RUG!!! JOS GUTA SI TRAISTARU! NE-AU VANDUT SI APA DIN DUNARE!!!! HUUUOOOOOO!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. ALERTĂ ALERTĂ ALERTĂ PE Gazeta de Calafat mergem la rupere

    Primarul PNL MIRCEA GUŢĂ a trecut la UNPR. Adversarii politicii cred că a trecut de frică.

    TOATE SUNT PE ADRESA CEA MAI FIERBINTE:http://gazetadecalafat.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  9. hai sa facem toti o plangere si sa ne ducem peste ei sa chemam si televiziunile sa starpim hotii

    RăspundețiȘtergere
  10. Guta e de vina nu Traistaru ca gutanul a dat apa in cardasie su Pirvan de-aia s-a certat cu Adelica marele Pirvan

    RăspundețiȘtergere
  11. Si noua care stam in B9 aci deasupra sediului ni s-au pus 130 de metri de apa sa o platim, am facut scandal da degeaba

    RăspundețiȘtergere
  12. ce taina ca e pe fata iar Gabi gheorghe asta s-a invartit si tot bine a ajuns,da el e de maimutoi ca altii fac cartile nu papagalii de la Calafat.Sunt ai mari corbii din Craiova si Bucuresti din ministere.
    Am ajuns cu gramada de taxe pe fum mai au pe scuipat si pe basini daca miros prea rau, javrelor de la Cotroceni

    RăspundețiȘtergere
  13. GABI, MA GABITA GHEORGHITA CUM FUGISI TU DE LA BINE LA MAI BINE, HOTOMAN MIC SI CU MUSTATA.

    RăspundețiȘtergere
  14. CRISTIENE EESTI PE VAL IAR DA-LE LA JARTEA SA LE CURGA APA DIN PLISC.DA LASA-L PE GUTA CA E CEL MAI TARE PRIMAR SI FRUMOS SI SEXI PRIMAR.

    RăspundețiȘtergere
  15. MA NINELE SCRIE MA SI TU CEVA CA SE SUPARA ADELICA DA SI BORA, CA NU PUSESI NIMIC DE LA AGRICOL CU ZIUA LICEULUI.

    RăspundețiȘtergere
  16. GARTOI E DESTEPT SI CU TERI SUNT VALETII, COPII DE SUFLET AI IMPARATULUI GUTA CEL MAI TARE CEL MAI FRUMOS CEL MAI SEXOS SI PUTERNIC OM POLITIC DIN CALAFAT.
    VOTATI GUTA, SPERANTA CALAFATULUI
    VOTATI MIRCEA GUTA , TANAR, CINSTIT SI DE CUVANT.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pe www.calafatul.ro se vorbeste de asta din ianuarie dar nimeni nu a bagat in seama acest lucru: http://calafatul.ro/news.php?item.585.1

    RăspundețiȘtergere
  18. da acu s-au imputit rau lucrurile iar lumea tipa in continuare

    RăspundețiȘtergere
  19. pe astia de la apa cine ii controleaza, ai or sunt de-ai lor aduna bani pentru camapania din 2012 pentru Udreaasca

    RăspundețiȘtergere
  20. GUTA a mintit in campanie ca ne da apa gratis ca doar este din DUNARE! Unde ste gutane apa gratis! HOTULE!!! HOUAAAAA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Actualitatea suntem aproape de tine treebuie sa iesim odata din case ajunge cu rabdarea. Daca mai stam mult astia ne calca in picioare.

    RăspundețiȘtergere
  22. IESITI IESITI DRACU DIN CASE SI SCOATETI MORCOVU DIN CUR SI LUATI-I PE SUS PE HOTII CARE NE FURA SI NE SCUIPA CA MURIM DRACU CU ZILE, DAR MAI ALES DE FOAME.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mare curaj ai CRISTIENE, FELICITARI

    RăspundețiȘtergere
  24. AU PRELUAT FRAUDULOS CA NU AVEA dsup PERSONALITATE JURIDICA, FIRMA E A UNOR OAMENI DIN GUVERN PUTERNICI CARE AU PRELUAT MAI MULTE ORASE.ESTE CA SITUATIA DE LA ELECTRICA.S-A DAT PE NIMIC APA DIN CALAFAT CA SA NE-O VANDA PE BANI MULTI.CE APA VAND APA DIN DUNARE, NICI DUNAREA NU MAI E A NOASTRA.

    RăspundețiȘtergere
  25. IOTE VINOVATII

    Hoooo ca DSUP-ul da si gunoiu la o firma din Craiova sau Arges si sa vedeti taxe si la gunoi de o sa ducem cu tiganii cu carutele gunoiu la margine.Pirvane fit-ar mocarina a dr..cu facusi bani pe politica si lins in c..ur.Ai doua parasute la home si tu esti pilotul hahalero Pdlisto-Liberalisto-Psdisto.Pa daca rahahii astia, tot rahatii astia ne conduc de 20 de ani ca kkt vreti sa ne fie bine, numa cand or arde astia. E shleahta mare de hoti, e cuib la Primarie nu se mai face nimic, se angajeaza cocote si cocotei cu creasta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mugureleee ba baiatu du-te ba la tovarasu Ivantu si controleaza-te la cap sau ce e ala de-l porti pe umeri ca ai luat-o razna rau de tot.Cel putin 15 comentarii sunt ale tale.Tu cu cine esti mai copile, te-ai hotarat?

    RăspundețiȘtergere
  27. si in blocul B10 e la fel au bagat sa platim in plus peste ce aveam la apometre

    RăspundețiȘtergere
  28. acum trei zile am fost si m-am certat cu ei cu doamnele acre din brouri care faceau mutre ca sa mergem la Craiova ca acolo au ei conducerea.Cineva mi-a zis ca degeaba fac cereri ca nu se face nimic asa ca am platit

    RăspundețiȘtergere
  29. HA HA HA ZIUA WColegilui

    Bora nespalatul si cu toti pornografii rasul curcilor, nu i-a calcat nimeni dintre personalitatile locale sau judetene pragul la ziua celor 3 vaci care le mai detine liceul agricol, de ce oare, pentru ca tipul e dement si i s-a curentat creieru da-l in rahat de sugator si machitor, tot il beleste USL taman cand se apropie de marchiza

    VEZI CA IN TOAMNA GATA TRECI LA IUBIT PRIN SPATE PE LA VACI CA NU MAI AI BIROU DE DIRECTOR

    RăspundețiȘtergere
  30. BORA TE MAI PUPI BOT IN BOT CU NINEL SI ADELICA aaaaaaaa ia spune muschiulet mai mege haltera

    RăspundețiȘtergere
  31. SĂ VA ZIC O MELODIE

    toata viata am JUCAT
    pe Guta l-am laudat
    acuma sunt supărat
    că pune pe drum asfalt

    e frate cu noi bă-i vere
    şi la ţuică si la bere
    si ne spune taceţi bre
    sunt şef la UNPR

    RăspundețiȘtergere
  32. reardati - pai daca trece la unpr mai este primar? eu cred ca nu, si nu e guta prost sa piarda locul de la primarie

    RăspundețiȘtergere
  33. A mai trecut guta asa si pe la PDL si tot un rahat a facut!

    RăspundețiȘtergere
  34. da el vrea primar de restu nu intereseaza iar trupa lui de shoc e aproape ca emil e departe de primarie are culturi de porumb in cap

    RăspundețiȘtergere
  35. 8:11 boule tu trebuie să te mai naşti de cîteva ori ca să arăţi ca bora!de pupat pupă ce trebuie să pupe un bărbat adevărat!!!VOI ÎL PUPAŢI ÎN PULĂ,ŞI CUM O ARE MARE SIGUR VĂ ÎNECAŢI!!!CÎT DESPRE HALTERE VĂ DĂ PE VOI LA GRINDĂ!!!CÎT DE CURÎND!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. Ati vrea sa consumati fara sa platiti.
    Verificati-va apometrele toti de pe scara si sa vedem cat mai platiti in plus.Chiar daca plata se va face dupa apometrul de scara diferenta va fi foarte mica fata de citirile din apartamente.Poate 1-2 metri cubi de apa plus sau minus.Daca vreti sa tratati apa ca si caldura veti avea partee de aceeasi soarta.

    RăspundețiȘtergere
  37. sa se faca controale in apartamene la toata lumea sa se vada unde sunt pierderile de apa pe care unii dintre nopi le platim pt cei care o consuma moca...de ex in bl M20,M21 etc...

    RăspundețiȘtergere
  38. ca si la curent de altfel ,fura lumea curent,apa si multe altele ...

    RăspundețiȘtergere