23 mai, 2011

Un tânăr de 31 de ani din Galicea Mare a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Medicii reclamaţi vor fi supuşi unei anchete



Pe numele medicilor Lucian Ioncică, Mihai Olteanu, şi a mai multor asistente medicale au fost astăzi depuse plângeri la Colegiul Medicilor, Parchet şi Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, filiala Dolj. Familia lui Sorin Ovidiu Frăţilă, de 31 de ani, care în urmă cu două săptămâni a decedat după ce a fost tratat de TBC la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, a depus astăzi plângeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Colegiul Medicilor şi Ordinul Asistenţilor Medicali şi a Moaşelor din România, filiala Dolj, împotriva medicului Lucian Ioncică, medicul curant al tânărului care a murit, a doctorului Mihai Olteanu, medicul de gardă, şi a mai multor asistente medicale de gardă.


„Nu a fost luat în seamă”


Familia susţine că Sorin Ovidiu a murit din cauză că medicul Ioncică i-ar fi pus diagnosticul greşit şi că l-ar fi tratat de tuberculoză, deşi acesta suferea de bronhopneumonie. „Pe 1 aprilie, când am ajuns la spital, doctorul ne-a zis că Sorin are TBC şi i-a dat antibiotice pentru această boală. După câteva zile, fratele meu era schimbat, îngălbenise, abia mai putea să mănânce, răsufla greu, de parcă trăgea să moară. I-a spus doctorului că îi e rău dar nu a fost luat în seamă, nu i-a fost schimbat tratamentul”, a spus Cristina Ţucă, sora tânărului. „Acest bolnav mergea foarte bine sub tratament. Sunt şocat” a fost singura declaraţie a medicului acuzat, dată în urmă cu o săptămână. Medicul Lucian Ioncică a fost manager şi director adjunct al instituţiei. "Cei care au fost de gardă nu au intervenit imediat ce li s-a cerut ajutorul", a adăugat Cristina Ţucă. Medicul Mihai Olteanu a spus că nu face declaraţii despre acest caz.


Anchetă internă la spital


Sorin Ovidiu Frăţilă (foto sus), de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, tânărului i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă. A murit în Secţia de Terapie Intensivă, medicii de aici spunând că starea sa era prea gravă şi că nu l-au putut salva. Specialiştii au scris pe certificatul de deces că moartea lui Sorin a fost cauzată de bronhopneumonie. Familia a depus o sesizare conducerii spitalulul, cerând să se afle vinovaţii pentru moartea tânărului. Managerul unităţii, medicul Iulian Diaconescu a declanşat o anchetă internă însă a refuzat să dea un punct de vedere cu privire la acest caz. "Datele în legătură cu diagnosticul, tratamentul şi evoluţia bolnavului intră sub incidenţa legii dreptului pacientului nr. 46/2003 şi au caracter de confidenţialitate. In consecinţă, aceste date nu pot fi făcute publice"


sursa; Adevarul de Seara

Un comentariu: