16 decembrie, 2013

Mirea Cecil - UN CHIRURG CALAFETEAN DEDICAT PROFESIEI SALE


           S-a nascut la Calafat, in anul 1978,  iar copilaria si-a petrecut-o frumos cu familia si prietenii care i-au ramas aproape si dupa plecarea la Facultate. In perioada 1993-1997, a urmat cursurile Liceului Teoretic “Independenta”, iar, in 1997, a intrat la Facultatea de Medicina din Craiova. Dupa absolvirea facultatii a devenit medic rezident in 2004, pe Chirurgie II, avandu-l ca indrumator si mentor pe binecunoscutul chirurg Vasile Ion. Din anul 2009 ocupa functia de asistent universitar pe catedra de Semiologie Chirurgicala. In 2010, primeste titulatura de medic specialist. Actualmente, Cecil Mirea, este medic la Chirurgie II, la etajul VI al Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova.
          
Pentru chirurgul Cecil Mirea, asa cum ne-a dezvaluit  domnia sa, medicina a fost cu adevarat o pasiune , concretizata prin munca si daruire. Nu s-a visat decat medic si atat. Portretul este unul simplu dar bine conturat, un medic dedicat profesiei, cu o experienta facuta prin mult exercitiu, toate suplinite  de un studiu aprofundat si o responsabilitatea pe masura. 


Paleta de interventii chirurgicale pe care medicul calafetean  o abordeaza cu multa seriozitate si profesionalism este destul de vasta: chirurgie tiroidiana , chirurgie mamara si toate interventiile din sfera abdominala , culminand  cu performanta de a face interventii destul de complicate in sfera esofagiana si pancreatica, numarandu-se printre putinii medici care fac pasul catre acest nivel chirurgical extrem de sensibil si complex. Modest si apropiat de oameni, tanarul chirurg calafetean ne-a marturisit cu ingrijorare ca ultimii 5 ani nu a petrecut mai mult de trei saptamani alaturi de parintii pe care ii iubeste si ii admira mult. Motivul este unul simplu, datoria fata de pacientii care asteapta sa li se ofere inca o sansa. In discutia avuta chiar in cabinetul sau de la Spitalul Judetean de Urgenta,  i-am adresat o intrebare fireasca daca este sa ne luam dupa tendintele de pe piata muncii din anul 2013.
         
De ce nu ati parasit Romania, mai ales acum, cand toti tinerii bine pregatiti, imediat dupa facultate, asteapta sa plece in Occident?


“Asa este, dar eu, aici, ma simt acasa , aici in tara asta blamata de multi am avut o copilarie frumoasa si de aceea cred ca la randul meu am datoria morala, fireasca, de a oferi ceva in schimb. Daca toti plecam, poate fi pe undeva si un act cu o anumita doza de lasitate. Am prieteni multi la care tin, parintii mei, si toate amintirile frumoase adunate in acesti 35 de ani. Cred ca poti reusi oriunde daca esti serios si faci ceea ce-ti place. Este important sa-ti iubesti profesia care te-a ales si ai ales-o. Profitand de aceasta ocazie, tin sa le urez tuturor calafetenilor si pacientilor mei Sarbatori Fericite si multa sanatate

4 comentarii:

  1. un calafetean cu origini in CIUPERCENII VECHI (parintii sai) de care sunt mandru si care face cinste localitatii.OM modest si cu mult,mult,bun simt.Cinste lui,cinste parintilor lui,cinste dascalilor lui. Felicitari CECIL si sa nu uiti niciodata de unde vii.

    RăspundețiȘtergere
  2. un om deosebit cu mult bun simt si care a facut medicina pe mintea lui si nu pe altceva.felicitari Cecil si lLa multi ani

    RăspundețiȘtergere
  3. il stiu e din ciupercenii vechi adica parintii.Niste oameni seriosi si muncitori. Copii sunt oglinda parintilor nu ca la altii de bani gata cu copii drogati.Toate cele bune Cecil si multa sanatate la ai tai si surorii tale.Ce mai face Cami pe unde mai e ? Carciun cu bucurie

    RăspundețiȘtergere
  4. Dr.Mirea este un chirurg de inalta clasa.Multumesc Domnule Doctor ca esti printre noi,ca iti iubesti profesia,ca esti alaturi de pacienți!

    RăspundețiȘtergere