11 decembrie, 2013

Ultima Sedinta a Cosiliului Local Calafat cu scantei si sampanie -VIDEO- in exclusivitate pe Actualitatea Calafeteana


VIDEO



Marti, 10.12.2013, a avut loc începând cu ora 17.30 ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Calafat pe anul 2013. Din cele 13 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate 12. Singurul proiect care nu a primit votul favorabil a fost cel de la punctul care viza mutarea tuturor comerciantilor de produse nealimentare din piata centrala.

Cele mai dezbatute puncte ale sedintei

  1. Problema mutarii comerciantilor de produse nealimentare din piata centrala care ar trebui sa aiba un profil in exclusivitate alimentar. Primarul Mircea Guta a afirmat clar ca este normal ca cei care comercializeaza produse textile, incaltaminte sau alte tipuri de produse nealimentare sa isi desfasoare activitatea in noua piata industriala construita de administratia locala pe fosta piata a bulgarilor. Mai mult decat atat secretarul primariei a afirmat ca legea prevede ca doar 10% dintr-o piata alimentara poate avea produse de alta factura. In momentul de fata trebuie sa recunoastem ca in piata din Calafat castravetii stau langa sutiene iar ciorapii se confunda cu cartofii ceea ce nu este deloc normal si civilizat. Mai mult decat atat cei care si-au luat standuri in noua piata industriala sunt nemultumiti de faptul ca majoritatea au ramas in vechea piata iar acest lucru duce la o situatie neplacuta si un comert unde concurenta este clar neloiala.
PSD-ul s-a opus?  

Cei cinci consilieri PSD si un consilier PDL- Dan Bora au votat impotriva. Petre Traistaru, lideru grupului PSD a afirmat ca nu este de acord sa fie dati afara din piata. Primarul Mircea Guta a afirmat ca nu este vorba de a fi dati deoarece majoritatea au standuri inchiriate si in noua locatie, iar cand s-au dat noile spatii ei au avut intaietate, adica nu poate fi pusa in discutie aceasta situatie.
Consilierul Petre Traistaru a afirmat ca nu sunt atat de multi comercianti profilati pe zarzavaturi care sa acopere spatiul respectiv. Cu toate acestea trebuie mentionat ca sunt multi care ar vrea sa isi expuna produsele si nu au unde, a declarat primarul Mircea Guta. Trebuie subliniat faptul ca largirea pietei alimentare ar duce si la o mai mare concurenta ceea ce ar fi in beneficiul tuturor.


Problema cainilor comunitari


A fost ridicata de domnul consilier Bora Dan-PDL .
Primarul Mircea Guta a afirmat ca este pe cat se poate de reala si delicata in acelasi timp, deoarece conditiile pentru a face un adapost canin sunt foarte stricte si cer investitii imense, ajungandu-se la sume colosale. Sa luam un exemplu, si anume Primaria din Oradea, care are urmatorul circuit: Căţelul care este luat de pe stradă şi adus la adăpost poate fi ţinut pentru revendicare două zile, după care urmeaza a fi sterilizat, vaccinat deparazitat şi pregătit pentru adopţie", spune Călin Ardelean, administratorul adăpostului de câini din Oradea. "Pentru perioada de iarnă adăpostul beneficiază de un cazan de încălzire centrală."
Nivelul de trai al celor 300 de câini din adăpost apasă, însă, greu pe bugetul oraşului. 150 de lei pe lună costă întreţinerea fiecărui câine pe lună, iar aici vorbim de sterilizare, de hrană, deparazitare, tratament şi îngrijirea patrupedelor, precum salariile personalului şi cheltuielile cu adăpostul. Adică, în total, 45,000 de lei pe lună. Într-un an, peste 120.000 de euro. Sunt sume colosale care sunt greu de acoperit mai ales in aceste conditii.
 
A fost sau nu incendiu la Primaria Calafat?
 
In incheiere, pentru a se evita discutiile la colt de strada sau anumite barfe, Primarul Mircea Guta a spus cateva cuvinte despre incidentul de acum trei zile din Primaria Calafat unde la sectorul contabilitate s-a produs un scurt circuit la un aparat de aer conditionat, fiind afectat si un calculator iar in urma topirii circuitelor electrice fumul a alertat oamenii de paza care au luat masurile ce se impuneau. Domnia sa a afirmat ca actele contabile sunt complete iar serviciul de specialitate isi desfasoara activitatea la fel ca si inainte. Cu aceasta ocazie, edilul mun. Calafat a propus ca in viitorul apropiat sa se supuna dezbaterii un proiect de hotarare ce va fi inaintat consilierilor locali in vederea achizitionarii unei centrale termice pentru Primarie.

La finalul sedintei Primarul Mircea Guta a multumit tuturor consilierilor locali si cetatenilor pentru sprijinul acordat, ciocnind un pahar de sampanie pentru anul 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu