12 noiembrie, 2014

52 de migranţi ascunşi într-un TIR

Nu mai puţin de 52 de migranţi din Irak, Afganistan si Siria au fost descoperiţi, ieri dimineaţă, ascunşi claie peste grămadă, într-un TIR care transporta varză din Bulgaria către Germania, oprit de poliţiştii de frontieră de la PTF Bechet. Şoferul autovehiculului, un cetăţean cipriot, este acum cercetat penal.
Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au anunţat că, ieri dimineaţă, la ora 07.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion Renault Magnum, cetăţeanul cipriot Panaziotis C., în vârstă de 47 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, varză, din Bulgaria pentru Germania.
În baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiţi 52 de migranţi ascunşi într-un loc special amenajat, printre marfa transportată...


Rând pe rând, migranţii au fost coborâţi din TIR, constatându-se că grupul era format din 52 persoane (2 femei, 11 copii şi 39 de bărbaţi), dintre care: 24 sirieni, 24 afganistani şi 4 irakieni. În cadrul primelor cercetări, persoanele în cauză au declarat că au plecat în urmă cu aproximativ o lună din ţările de origine şi au ajuns în Bulgaria de unde au fost preluaţi de şoferul TIR-ului, având ca destinaţie Germania.
“Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările continuând sub coordonarea procurorului de caz”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar şef Romică Ivănoiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu