17 noiembrie, 2014

Pistolarii din Catane si Bistret, cercetati penal

Doi tineri de 21, respectiv 25 de ani, din comunele Bistreț și Catane, sunt cercetați penal pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Polițiștii au făcut două percheziții la locuințele lor, în cursul zilei de vineri, descoperind un pistol, 27 de cartușe și un tub de cartuș percutat. Oamenii legii au stabilit că cei doi și-au cumpărat pistoale de la Vidin (Bulgaria), unul dintre ei declarând că a scăpat de armă aruncând-o pe câmp.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au anunțat că, vineri, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (B.A.E.S.P.), cu sprijinul lucrătorilor Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast şi al „mascaților” de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au efectuat, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de magistraţi, două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată.
Astfel, oamenii legii au descins simultan la locuinţele lui Ionuț Mirea, de 25 de ani, din comuna Bistreţ, şi Oliver Zamfir, de 21 de ani, din comuna Catane, suspectați că ar fi cumpărat şi introdus ilegal în România în luna septembrie 2014, arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi muniția...


 aferentă acestora. În urma perchezițiilor, la locuinţa lui Ionuț Mirea a fost identificat un pistol neletal marca Ekol şi 27 de cartuşe, în timp ce acasă la Oliver Zamfir a fost găsit un tub de cartuş, percutat, calibru 9 mm, provenit de la un cartuş neletal cu gaz. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că Oliver Zamfir a cumpărat, în luna septembrie a.c., din Bulgaria, pistolul neletal precum şi 50 de cartuşe, despre care  a declarat faptul că le-a distrus, aruncându-le pe un câmp din vecinătatea comunei Catane.
Anchetatorii au stabilit că, pe 8 septembrie a.c., cei doi tineri s-au deplasat împreună în localitatea Vidin din Bulgaria, de unde au cumpărat, fără drept, două pistoale neletale, din categoria celor supuse autorizării. Pistoalele au fost introduse ilegal în România în aceeaşi zi fiind deţinute, fără drept, la domiciliile celor doi.
„În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Arma, cartuşele şi tubul cartuş percutat identificate cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu