03 noiembrie, 2014

Soferul fugar din Daneti a fost retinut dupa ce a accidentat mortal un biciclist

Un bărbat de 33 de ani, din comuna doljeană Daneţi, a fost reţinut pe 24 de ore, sâmbătă după-amiază, după ce s-a stabilit că a produs un accident de circulaţie în care şi-a pierdut viaţa un biciclist şi a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de cercetare. Evenimentul s-a petrecut la intrarea în comuna Amărăştii de Jos, pe DN 542, iar oamenii legii au reuşit abia ieri să stabilească identitatea victimei, care nu avea nici un fel de documente asupra sa. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani din comuna Amărăştii de Jos.
Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 5.00,  poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane, iar conducătorul auto nu a fost găsit la locul faptei. La nivelul IPJ Dolj s-a constituit o echipa operativă complexă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Serviciul Criminalistic şi Poliţiei Dăbuleni, coordonată de comisarul-şef Nicuşor Badea – adjunctul şefului de Inspectorat, în aproximativ 4 ore de la producerea accidentului reuşindu-se identificarea conducătorului auto, în persoana lui Gabriel Dănuţ Roşu, de 33 de ani, din comuna Daneţi.
În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit că Gabriel Dănuţ Roşu, în timp ce conducea o autoutilitară marca Renault Master din direcţia Dăbuleni către comuna Amărăştii de Jos, pe D.N. 542, la km 28, la intrarea în comuna Amărăştii de Jos, a accidentat mortal un biciclist a cărui identitate nu a putut fi stabilită pe loc, pentru că nu avea nici un fel de documente asupra sa.
„Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev.  art. 192 Cod Penal şi părăsirea locului accidentului, bărbatul fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj. Urmează să fie prezentat magistraţilor Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Cadavrul victimei a fost transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei, în cursul zilei de ieri poliţiştii reuşind să-l identifice: Ioan Tănase, de 56 de ani, din comuna Amărăştii de Jos.
Oamenii legii atrag atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la faptul că părăsirea locului accidentului constituie faptă penală distinctă şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Faptul că un şofer părăseşte locul accidentului nu face decât să îi înrăutăţească situaţia juridică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu