31 martie, 2010

Poliţist cercetat în libertate, după ce a ucis o femeie




Ajutorul şefului de post de la Piscu Vechi a dat cu maşina peste o biciclistă, apoi a fugit de la locul accidentului. După câteva minute, a întors şi a mai trecut odată pe la locul faptei, dar nici de această dată nu a oprit. Mai târziu, când a fost prins de colegi, agentul pre-zenta o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Agentul Stelian Surugiu, de 35 de ani, ajutor de şef de post în comuna doljeană Piscu Vechi, a ucis luni seară o femeie. În jurul orei 19.00, el circula pe DN 55 A la volanul autoturismului personal, un Volkswagen Golf Variant cu numărul de înmatriculare DJ-11-ARY. Potrivit martorilor, poliţistul era îmbrăcat în uniforma de serviciu, deşi reprezentanţii IPJ Dolj susţin că agentul nu era în timpul programului.Pe raza comunei Poiana Mare, însă, în afara localităţii, nu departe de o staţie GPL, poliţistul a intrat în plin cu maşina într-o femeie care circula regulamentar cu bicicleta, în aceeaşi direcţie de mers, pe marginea părţii carosabile. Viteza maşinii era mare, iar impactul a fost atât de violent încât victima - Victoria Mitran, de 51 de ani, (foto) angajată a Spitalului de Neuropsihiatrie din Poiana Mare - a fost aruncată prin aer la aproape 20 de metri de locul accidentului. A murit acolo, întinsă pe caldarâm, într-o baltă de sânge. Poliţistul, în schimb, nu a schiţat nici un gest ca să oprească. La faţa locului nu a fost identificată nici o urmă de frânare. Doar o bucată din farul maşinii şi numărul de înmatriculare al autoturismului, care a ajutat la identificarea rapidă a şoferului. Potrivit martorilor, la câteva minute după accident, poliţistul a trecut înapoi cu maşina, căutându-şi, probabil, plăcuţa cu numărul de înmatriculare. Nici de această dată, însă, nu a oprit să vadă măcar dacă victima mai trăieşte.
Misterul prinderii poliţistului
Multe necunoscute învăluie acest dosar. Reprezentanţii poliţiei au recunoscut cu greu că autorul accidentului mortal este poliţist.„Un bărbat se deplasa cu autoturismul proprietate personală către Calafat. În aceeaşi direcţie de mers se deplasa o femeie de 51 de ani, din Poiana Mare, pe bicicletă. Din cauza imprudenţei manifestate în conducere, bărbatul a acroşat-o şi a lovit-o pe femeia aflată pe bicicletă, din impact rezultând decesul acesteia. Pot să spun că este vorba de un coleg al nostru“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Amelia Căprărin, ziariştilor prezenţi la faţa locului. Apoi, există mai multe variante cu privire la prinderea autorului accidentului. O primă variantă este că a fost oprit de colegi în faţa Postului de Poliţie Poiana Mare. Alta este că s-ar fi predat singur, câteva ore mai târziu, direct la Poliţia Calafat. Cert e însă că a părăsit locul accidentului.Şi nici tocmai treaz nu părea să fie. La circa două ore după accident, când anchetatorii au dat ochii cu el, agentul Surugiu a fost pus să sufle în etilotest. Aparatul a indicat o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce ar corespunde de obicei unei alcoolemii reale, în sânge, de peste 1 la mie. Dacă acestea erau rămăşiţele băuturilor consumate înainte de eveniment înseamnă că poliţistul ar fi trebuit să fie beat mangă la ora când a dat cu maşina peste biciclistă.

N-a băut, ci a mâncat castraveţi muraţi

Fiind vorba de un accident produs de un agent de poliţie judiciară, cazul era de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Drept urmare, o echipă complexă de investigaţii, coordonată de un procuror, s-a deplasat la faţa locului pentru a cerceta cazul.
După ce au încheiat cercetarea la faţa locului, procurorul şi poliţiştii l-au audiat şi pe agentul Surugiu. Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi recunoscut că a dat cu maşina peste femeie, însă a susţinut că a fost vina victimei, care nu mergea tocmai bine cu bicicleta. Cât despre alcoolemie, agentul a susţinut că n-a pus picătură de alcool pe limbă. A susţinut însă că alcoolemia indicată de etilotest e cauzată, în realitate, de faptul că a mâncat nişte castraveţi muraţi.
După ce l-a audiat, procurorul şi-a format deja un punct de vedere cu privire la faptă, dispunând prin ordonanţă începerea urmăririi penale faţă de agentul Stelian Surugiu, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.
Agentul Surugiu a lucrat până anul trecut la Poliţia de Frontieră, fiind însă transferat cu câteva luni în urmă la IPJ Dolj.

Nici un comunicat


Buletinul de presă emis ieri de IPJ Dolj nu aminteşte nici un cuvinţel despre accidentul mortal produs de poliţist. Face însă referire la infracţiuni mult mai „grave“, cum ar fi conducerea fără permis ori prinderea în flagrant a unor pescari care foloseau plase monofilament.

Eveniment - Click NEWS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu