09 februarie, 2011

Preşedintele Traian Băsescu vrea să-i dezveţe pe PDL-işti de "păsat".


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR, că a luat act de lipsa de apetit a conducerii şi liderilor grupului parlamentar al PDL de a mobiliza parlamentarii la vot în cazul Păsat, precizând că acum ştie că nu mai poate avea mari speranţe legate de aceştia.


"Am luat notă şi de lipsa de apetit a conducerii partidului (PDL-nr) de a-i mobiliza să fie prezenţi şi de lipsa de apetit a şefilor de gurpuri de a-i mobiliza să fie prezenţi, şi de lipsa de apetit a şefului de grup de a negocia cu celelalte partide din Alianţă un vot corect", a susţinut Traian Băsescu.

Întrebat ce consecinţe va avea "nota" pe care a luat-o în legătură cu "apetitul" liderilor PDL de a mobiliza parlamentarii pentru cazul Păsat, Băsescu a replicat: "Relaţiile mele cu ei".

"Ştiu că nu mai pot avea speranţe să-i rog prea multe lucruri", a subliniat şeful statului.

Întrebat dacă asta înseamnă că va renunţa să participe la şedinţele de grup, preşedintele a replicat: "Da, da".

"M-am dus, am discutat, am ridicat chiar cazul Păsat. E clar că interesele sunt altele şi vă pot spune care este riscul. Vă aduceţi aminte, datorită deciziei Curţii Constituţionale, la raportul din vară, România a primit cea mai grea etichetare, «lipsă de voinţă politică în lupta împotriva copuţiei». Acum, cu toate eforturile teribile care s-au făcut, şi pe legislaţie, riscăm aceeaşi remarcă, care este ucigătoare pentru România. Deci de la această formulare în jos nu mai contează ce citeşti întrun raport care vizează Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie. Le-am explicat oamenilor politici, parlamenarilor. Asta este. Mai mult de atât, eu nu pot vota pentru ei, şi nici nu-mi doresc", a spus Băsescu.

Întrebat ce soluţii mai are dacă propriul său partid ignoră avertismentele, şefulu statului a menţionat, că nu e vorba aici numai de propriul său partid, ci de instituţiile statului.

"Eu nu vreau ca Păsat să meargă în faţa procurorului şi în faţa judecătorului cu propunerea procurorului de arestare - cum va decide judecătorul, nu l-a arestat nimeni pe Păsat nici azi, nici mâine-, nu vreau să meargă pentru mine, ci voiam să confirmăm că România e stat de drept, în care Parlamentul nu se face scut împotriva funcţionării justiţiei. Orice politician la Bruxelles înţelege că solicitarea de arestare nu însemna şi aresatrea, trebuia să o decidă un judecător", a conshis Traian Băsescu.


Toate aceste declaraţii ne arată clar că arca lui Băsescu vopsită în portocaliu începe să se lase din ce în ce mai mult la fund. Iar aşa cum a spus şi Voiculescu de curând la o emisiune TV, deja se apropie momentul în care acesta va fi demis de parlament şi de popor. O parte din deputaţii şi senatorii puterii au început discret pe acorduri cică politicianiste să se rupă de ideile guvernării actuale care a dus aproape de faliment România. Credibilitatea noastră a scăzut în afară, nivelul de trai la fel, iar speranţele de a fi un stat modern sunt deja coşmaruri care se măsoară în fiecare zi prin facturile şi preţurile aberante. Oamenii sunt scârbiţi până peste cap de strategii politice şi planuri pe 20 de ani care privesc relansare şi modernizare statului când realitatea este cu totul alta. Banii pe care un salariat îi câştigă într-o lună sunt echivalentul a maxim o săptămână de trai decent, ceea ce este sfidător şi lipsit de bun simţ să vorbeşti de modernizare când la noi a început să se moară la propriu de foame.


PS: ROMÂNIA A TRECUT DUPĂ DOUĂZECI DE ANI LA VECHEA CARTELĂ CARE AVEA INSCRIPŢIONAT PE EA Z-U-F-M, adică zahăr, ulei, făină şi mălai, care se traducea atunci ca şi acum: Ziua Următoare Fără Mâncare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu