24 noiembrie, 2012

Bilanţul Şcolii de Asistenţi Medicali din Calafat. Invitaţi - deputatul Mihai Voicu (USL) şi primarul municipiului Calafat- domnul Mircea Guţă



Astăzi, 24 noiembrie, începând cu ora 09.30 a avut loc în sala „Marin Sorescu” a Casei de Cultură Calafat întâlnirea cu o parte din elevii Şcolii de Asistenţi Medicali ai Fundaţiei „Gheorghe Ţiţeica”. Scopul a fost prezentarea bilanţului anual al activităţii instituţiei de învăţământ. Şcoala de asistenţi medicali funcţionează din anul 2000 în Calafat numărând în momentul de faţă peste 600 de cursanţi cu două ramuri de specializare, asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie. Cei peste 200 de participanţi la bilanţul de astăzi au luat cunoştinţă de avantajele pe care le oferă cele două specialităţi aşa cum am aflat de la Directorul General- profesorul Ion Nănuţi. Domnia sa a mulţumit administraţiei locale pentru sprijinul acordat instituţiei de învăţământ şi totodată având speranţa că odată cu noua guvernare ministrul şi deputatul Mihai Voicu va oferi cât mai multe facilităţi tinerilor care vor accede la o specializare în domeniul asistenţei medicale. Primarul municipiului Calafat, domnul Mircea Guţă,  a salutat iniţiativa  Fundaţiei „Grigore Ţiţeica” care a oferit şi oferă în continuare o şansă reală pe piaţa muncii, tinerilor din Calafat şi nu numai. Deputatul Mihai Voicu a punctat principalele probleme ale sistemului de sănătate, puternic afectat de guvernarea anterioară prin închiderea unor spitale importante. Acele măsuri luate fără o logică au creat un mare deficit de cadre medicale. Mulţi specialişti au plecat aşa cum se ştie, în Occident, pentru a profesa în continuare. Un pas important ce trebuie făcut în viitorul apropiat, constă tocmai în păstrarea oamenilor calificaţi în ţară pentru a beneficia şi ei dar şi unităţile în care vor lucra de investiţia făcută în pregătirea profesională. Aceste condiţii  de bun simţ şi normaltate vor contribui fără îndoială la întărirea sistemului medical românesc.







VIDEO
 BILANŢUL ŞCOLII DE ASISTENŢI CALAFAT

11 comentarii:

  1. toti sunt ai dreaku de buni la "punctat principalele probleme" da cand e sa vina cu solutiile ba dau vina pe vecin ba ca nu sa poate ca aia din nainte nu-s ce drak de rau ireparabil au facu ba ca... hai ma voiculita ca esti si tu disperat acu de voturi cum era blondu asta vara ..
    uite stai linistit ca deh galbejitii din calafat te sustine pan la unu (desi majoritatea habar nu au de ce o fac da nu asta conteaza) domnu priot la fel si daca-i bagi ceva in buzunar vezi ca face adevarate minuni pentru matale acuma in campanie numa sa nu-l pui sa vorbeasca ca .. intelegi tu..
    promite si tu acolo orice numa ce ai zis data trecuta sa nu zici ca-si amintesc dusmanii ca n-ai facut nimic din ce-ai promis si o sa scazi in "sondaje"
    deci daca te misti un pic si vad ca o faci deja, desi eu nu te votez - stii tu de ce , ai destule sanse sa fii reales pentru a reprezenta urbea noastra
    oricum ar iesi faza pe 9, sa ne vedem sanatosi peste 4 ani

    RăspundețiȘtergere
  2. Voinea unde este ca parca il sustinea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se mira ce sa mai faca pentru a prosti lumea din nou ! Astazi sunt la Ciuperceni, dau fasole la prostime pentru al vota iar pe Voicu ! Vai de noi ce rau am ajuns, pentru o farfurie de fasole, punem stampila pe Voicu si dupa aceea mai vine peste 4 ani pe aici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Luni suna goarna la primarie trebuie sa se adune prostii sa se tina dupa Voicu,Guta si restu papusarilor din primarie.Daca lipsesc i-a luat dracu mai ales zilierii de a doua zi nici ca mai vin la munca.Auzii ca supraveghetorii de la parcuri,constructii si salubrizare au misiunea sa vada cine lipseste de la marea adunare.Aici in mogador a avertizat imputita aia de Tanta pe muncitori sa nu cumva sa lipseasca ca-i spune la primar citez: "sa veniti la primarie ca nu muriti 4-5 ore ce asta e ordinu cum ma duc eu sa veniti si voi".Am ajuns mai rau ca inainte de 1989 cand ne duceam obligati la manifestari dar cel putin atunci fenomenul era la nivel national.Dupa ce ca stam la program pana la ora 4 nici sa mai ajungem acasa pana seara cand se termina asa zisa plimbare.Si asa vrei nu vrei stai 12 ore plecat de acasa ca asa canta primaru iar noi n-avem decat sa jucam. Ca votam sau nu pe Voicu si Oprea trebuie sa ne ducem ca sa nu-si dea seama nenorocitii astia. Ce nu le-o face figura oamenii sa nu-i mai voteze ca sa-i sature de abuzuri si de minciuni ca asta stiu sa faca sa ne minta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Zau, iar eu auzii ca luni trimit muncitori sa faca curatenie pe islaz ca doar e campanie. Era si cazu, mai pe vara sau facut reparatii la soseaua de centura partea de linga linia ferata iar betonu spart,care lau dat la o parte cred ca nici acum nu l-au luat de acolo. Iar in drept cu rudaria peste deal pe drumu ce duce la vii(nu se vede din sosea)sunt vagoane de gunoi arunca de pagubi de oameni care cred ca orice loc pe camp este pentru aruncat gunoi.Acolo nu a facut nimeni curat,e de la balegar si pana la moloz tot ce vrei.Dar daca tot face curat a-r trebui sa puna de paza zilnic politisti locali ca aia si asa se calca pe picioare prin centru si de cand le-a luat masina aia noua,rar Ii mai vezi pe jos.Ia sa stea la ambele poduri sa dea catva amenzi sa vezi ca nu mai arunca fiecare gunoiul pe unde vrea.Trec tiganii cu lemne in mijlocul verii pe langa ei si habar nu au sa-i intrebe de unde taie.Capace de la canalizari mai sunt cateva pai a fi politist local inseamna doar sa te plimbi prin centru? Panourile elctorale Ii pune sa le pazeasca dar zonele de margine nu-l intereseaza pe primar " doar nu e treaba lui" e a lu dracu ca pe ala la-u votat oamenii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi este scarba de ei, vin ca milogii sa-i votam iar ! Si nu fac nimic bun pentru populatie, mint cu nerusinare ! Unde sunt locurile de munca promise acum 4 ani ? Acum iar a promis Voicu ca face locuri de munca, dar nu o sa-l mai vedem decat peste 4 ani prin Calafat, cand vine din nou la cerseala! Unde şi-a mai gasit el proştii, decat în Calafat ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e frate! tre sa facem asa fel incat sa nu mai calce pe aci (nici macar peste 4 ani) ca si-a batut joc de colegiul care ia dat voturile ..

      Ștergere
  7. Voicule mai are sa te duci la pomeni si parastase si sa ii iei pe guta si gartoi martori la carat de apa

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai ce crezi ca au pierdut de la asa ceva? Au fost ieri la ciuperceni cele 3 ursitori Guta Voicu si Oprea.Si uitasem in frunte cu cacatu de cotea.(scuze de limbaj dar asta nu este popa e ultima scarba).Sa va povesteasca vacarii cum Ii injura si ia si batut de mai multe ori popa acum cativa ani cand avea pocii si albinele la balastiera langa dunare. Nici nu aveau aia voie sa treaca cu vacile pe linga gard ca il deranja. Halal popa.

    RăspundețiȘtergere
  9. fac astia asistenti pe banda sa-i dea lui Voinea pe bani

    RăspundețiȘtergere