14 iunie, 2013

ASTAZI SE INAUGUREAZA PODUL CALAFAT-VIDIN- VIDEO… IN EXCLUSIVITATE PE ACTUALITATEA CALAFETEANA



ASTAZI,14 IUNIE, INTRE ORELE 16.00-18.00, VA AVEA LOC FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A PODULUI CALAFAT-VIDIN. CA INTOTDEAUNA, ACTUALITATEA CALAFETEANA, VA REALIZA IN EXCLUSIVITATE UN MATERIAL VIDEO PENTRU CETATENII CALAFATULUI CARE URMARESC CANALUL NOSTRU MEDIA.



CE TAXE VOM PLATI PENTRU TRAVERSAREA NOULUI POD

Începând cu 14 iunie, podul Calafat-Vidin va fi dat în exploatare. Taxa percepută pentru traversareaacestuia, între România și Bulgaria, va fi de 6 euro pentru autoturisme și de minimum 12 euro pentru vehiculele de marfă.
Taxele pentru traversarea podului au fost stabilite de autoritățile române și bulgare, care au semnat pe 30 mai un acord interguvernamental de înființare a unui joint-venture care să administreze podul. Spre deosebire de taxarea de la Giurgiu-Ruse, tarifele de traversare a podului Calafat-Vidin vor fi aceleași indiferent de direcția din care se circulă, scrie sofiaglobe.com
 Autoturismele, furgonetele și vehiculele de marfă cu masa totală sub 3,5 tone vor plăti 6 euro la traversarea celui de-al doilea pod peste Dunăre dintre România din Bulgaria. 12 euro vor plăti transportatorii cu vehicule a căror masă se încadrează între 3,5 şi 7,5 tone, dar și microbuzele care au cel mult 23 de locuri. Pentru camioanele și TIR-urile care au între 7,5 și 12 tone se va plăti o taxă de 18 euro. 25 de euro se vor achita pentru autobuzele cu peste 23 de locuri și pentru camioanele cu trei axe care cântăresc peste 12 tone. Cea mai mare taxă va fi aplicată vehiculelor de marfă cu patru axe – 37 de euro. Potrivit agerpres.ro, pietonii şi bicicliștii vor traversa noul pod gratuit.

Un comentariu:

  1. Stiu ca sunt in afara subiectului dar am auzit ca la CAR pensionari sunt mari nereguli privind confidentialitatea datelor pensionarilor si a modului cum se acorda creditele.Cred ca o sa fac o plangere penala in numele unei batrane sa ma mai gandesc. La DNA bineinteles

    RăspundețiȘtergere