13 august, 2013

SITUATIA REALA A INTRERUPERII FURNIZARII DE APA IN CALAFAT. REPORTAJ VIDEO CU PRIMARUL MIRCEA GUTA SI DIRECTORUL COMPANIEI DE APA, CONSTANTIN MITRITA…in exclusivitate pe ACTUALITATEA CALAFETEANA

VIDEO
 



De două zile calafetenii au luat cu asalt fântânile din Calafat  în urma întreruperii furnizării de apă.

CINE ESTE DE VINĂ?



Aşa cum ne-a declarat şi directorul Companiei de Apă Oltenia, aflat de două zile la Calafat, scăderea debitului Dunării şi acumularea de gunoaie au făcut ca gurile de absorţie să fie astupate, ducând la opturarea conductei principale care a creat suprasolicitarea pompelor si fisurarea conductei.  Acesta este motivul arderii lor.  Distanţa dintre staţia de pompare şi bazinele de stocare şi decantare este de 500 m, ceea ce face ca remedierea să fie mult mai complicată. Circa 100 de muncitori ai companiei au fost mobilizaţi  pentru a realiza, în cel mai scurt timp, o conductă provizorie de 500 m pentru   alimentarea staţiei principale de unde pleacă apa către populaţie. La momentul când am realizat reportajul, în această seară, la ora 20.00, se lucra la reconfigurarea traseului provizoriu de apă.
 
O mare vină o poartă fără discuţie Compania de Apă Oltenia care nu a investit în infrastructură. În momentul când au preluat staţia de la Calafat au ştiut cum stau lucrurile, că staţia are 34 de ani şi este depăşită din punct de vedere tehnic şi uzată moral, şi cu toate acestea nu au făcut nimic. Singura grijă a fost să mărească tarifele şi să colecteze câţi mai mulţi bani amestecaţi cu ameninţările că dacă nu plătim ne taie apa. Ar trebuie ca aceste lucruri să nu se mai repete iar cei care pot interveni să vină în sprijinul calafetenilor bun platnici şi responsabili.

AU VENIT SI SCAFANDRII
 
În această dimineaţă a fost prezentă şi o echipă de scafandrii pentru a verifica sorburile din Dunăre. Primarul Mircea Guţă, aflat de 48 de ore la staţie, a declarat că atât salariaţii Companiei de Apă, cât şi autorităţile locale nu vor părăsi locaţia până ce situaţia nu se va remedia. Amintim că la ora actuală Calafatul are un bazin de distribuţie de doar 2000 de tone, care nu face faţă în cazul unor defecţiuni de acest gen.

CE TREBUIE FĂCUT PE VIITOR?
  
Directorul companiei  şi-a cerut  scuze în faţa populaţiei pentru această situaţie,precizând că pe viitor trebuie regândit sistemul de alimentare cu o staţie plutitoare şi cu un al doilea sistem de alimentare de rezervă, în cazul în care vor mai apar situaţii de avarie. În această noapte angajaţii companiei vor încerca să capteze apă cu nişte furtune speciale, dar mult mai mici decât conducta principală, ca mâine  sau cel târziu poimâine, populaţia să aibă câteva ore apă până va fi remediată defecţiunea.


2 comentarii:

  1. TRAISTARU A DAT APA IN 2007 SI ACUM FACE PE OMU INTERESAT DE CALAFAT!!!!!!HALAL

    RăspundețiȘtergere
  2. ce sa investeasca astia ca sunt pusi pe luat nu pe dat...acu sunt curios daca tot asa umflate vin facturile sau ne+o pune sa platim si apa de la fantana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiii ia yi dom director

    RăspundețiȘtergere