30 martie, 2014

ORA PAMANTULUI 2014 LA CALAFAT- Primaria a lansat in premiera 50 de lampioane- VIDEO


VIDEO



Calafatul se numara acum printre marile orase ale Romaniei care au participat la acesta miscare. Orase precum Bucuresti, Alexandria, Calarasi, Constanta, Deva, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Piatra Neamt, Sibiu, Sighetu-Marmatiei, Rosiorii de Vede, Roman, Resita, Pitesti, Oradea, Iasi, Galati, Cluj, Buzau, Brasov, Barlad s.a..


50 DE LAMPIOANE LANSATE DE PRIMARIA CALAFAT


Primaria Calafat a venit anul acesta cu o surpriza, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, oferind 50 de lampioane cetatenilor care au luat parte la acest eveniment organizat in Centrul Civic. Imediat dupa stingerea luminilor si lansarea lampioanelor, atmosfera a fost intretinuta de grupul “Domino” al cenaclului “Stefan Iordache”. Adrian Ciucu, Cosmin Badulescu si Rajnita Danut au interpretat mai multe piese pe ritmuri de folk. Din partea Primariei a participat administratorul public : domnul Dan Vartopeanu. Printre participanti s-a aflat si doamna Comandant al Politiei Calafat, Maria Paun, nelipsita la aceste actiuni care vizeaza comunitatea locala.


Din Noua Zeelanda si pana in Tahiti, intreaga planeta a stins lumina de Ora pamantului, iar anul acesta fiecare a fost invitat sa fie super erou pentru planeta.
ORA PAMANTULUI este o initiativa inceputa in Sidney, de World Wildlife Fund, acum 7 ani, dar are deja multi sustinatori.
Magor Csibi, Director de Program WWF ROMANIA: "Din fericire, nu trebuie sa ne chinuim foarte mult sa popularizam miscarea, se popularizeaza de la sine. Fiecare om, institutie, oras se mobilizeaza, se organizeaza si asta e frumusetea, ca fiecare poate genera ceva pozitiv."
Anul acesta, la nivel mondial, pentru prima data au ramas in bezna Moscheea Albastra din Istanbul, piramidele de la Giza, alaturi de alte 60 de cladiri emblematice ale lumii: de la statuia lui Isus din Rio de Janeiro si pana la cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa.
La noi, la inititiativa Guvernului, in toate ministerele si institutiile publice s-au stins luminile de la ora 20.30.
Totodata, iluminatul public in mai multe orase a fost oprit 60 de minute, iar oamenii au fost indemnati sa stinga lumina si acasa.
Ora Pamantului se sarbatoreste in Romania din anul 2009, iar la nivel mondial a atins o comunitate de 2 miliarde de oameni din peste 7000 de orase si 158 de tari.
In Parcul Carol s-a stins lumina de la 8 si jumatate si zeci de oameni au fost asteptati sa vina la un concert de muzica unplugged. Nu s-a folosit nicio sursa de curent electric, ba chiar oamenii au fost indemnati sa-si inchida si telefoanele mobile.
Parcul insa a stralucit datorita sutelor de lumanari care au fost asezate pe alei, unde cei prezenti s-au putut plimba si cu bicicleta.

  ALBUM FOTO










 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu