30 mai, 2014

ESTUL INTALNESTE VESTUL- Proiect educational iromanao-olandez desfasurat la Calafat. Olandezii au dansat in premiera pe ritmurile PINGUINULUI- Video si foto


Acest proiect derulat intre asociatia “Duiven Calafat” si fundatia “Duiven” este unul dintre cele mai importante pe segmental cultural educational. Miercuri, 28 mai, au sosit din Olanda 12 tineri cu varste intre 7-18 ani.
Ca de fiecare data, au fost primiti cu mare bucurie de elevii liceului Teoretic Independenta implicat in acest parteneriat cu partea olandeza.
Joi, in cursul zilei de 29 mai, grupul de olandezi impreuna cu cel din Calafat a vizitat Vidinul, unde au fost punctate principalele obiective de interes istoric si cultural. Ziua s-a incheiat cu o seara de neuitat la restaurantul OK. Dupa o masa copioasa, cei 16 elevi romani au prezentat 2 dansuri olandeze, urmand ca dupa , oaspetii sa ia contact si cu muzica romaneasca. Tinerii olandezi au fost impresionati de jocurile si dansurile romanesti . “Taraselul” i-a ajutat sa desluseasca pasii de joc in doi iar “Pinguinul” i-a ridicat pe toti de la mese starnindu-le curiozitatea intr-un mod placut.
 VIDEO

Vineri, 30 mai , grupul va face o excursie la Brasov pentru a vizita castelul Bran si imprejurimile pline de istorie.
Sambata, 31 mai, tinerii vor vizita castelul Peles, statiunea Sinaia si Sibiul incheind acest periplu duminica, 1 iunie, pe Valea Oltului.

Luni, 2 iunie, oaspetii olandezi vor asista la cateva ore de curs in cadrul Liceului Independenta, vizitand apoi muzeul de arta din Calafat, Primaria si obiectivele istorice.
La ora 14:00 va fi organizat un picnic, o iesire in aer liber la cabana Gloduri din Poiana Mare.
Plecarea oaspetilor spre Duiven va avea loc marti , 3 iunie. Acest frumos proiect vine in completarea parteneriatului antreprenorial cultural derulat in Olanda in perioada octombrie 2011 cu fonduri europene prin programul “Tineret in actiune”.
Profesorii coordonatori -Ignat Lizeta, Magdalena Teodorescu , Alexandru Pop si Irina Rotaru, care s-au implicat in buna desfasurare a acestui proiect merita toate felicitarile ca si sponsorii care l-au sustinut financiar: Primaria Duiven si Primaria Municipiului Calafat. Ne dorim ca pe viitor aceste proiecte sa fie cat mai multe si sa duca la o mai buna cunoastere a modului de viata pe care il au tarile din Uniunea Europeana, tari de la care avem ce invata...



                                       ALBUM FOTO...






















ALBUMUL FOTO COMPLET IL PUTETI GASI PE FACEBOOK LA ADRESA olteniasud.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu