17 decembrie, 2015

EXPLOZIV in Poiana Mare DEZVALUIRI INCENDIARE!!!

TABELUL CU CEI 12 BENEFICIARI


In urma unor sesizari primite pe redactia Oltenia Exploziv cu privire la pasunatul abuziv pe culturile aflate in administrarea com.Poiana Mare, situate cu preponderenta in nordul localitatii de unde isi castiga existenta crescatorii de animale si de la care nu fac exceptie fermierii. s-a declansat o ancheta jurnalistica de amploare unde au fost constate mai multe nereguli. Conform Monitorului Oficial, pe raza comunei sunt 1000 de hectare de pasune in albia majora a Dunarii. Din cele 1000 ha, circa 400 sunt incluse in prima categorie, fiind cele mai fertile din zona, situate in Valea Larga si Valea Mica, restul de 600 ha fiind incluse la o categorie inferioara, nefertile, situate pe nisipurile miscatoare. Hotararea de Guvern 78/2015 este cea care modifica si completeaza normele de aplicare a OUG 34/2013 privind organizarea, administrarea siexploatarea pajistilor. 

LA CINE A AJUNS CEA MAI FERTILA SUPRAFATA DE PAJISTE 

In luna acestui an , mai exact in iunie, toti crescatorii activi de animale au fost convocati in urma unei adrese la sediul Primariei din Poiana Mare prin care li se propunea sa depuna cereri insotite de o adeverintade la medicul veterinar cu numarul de animale inscris in RNE. Au depus cereri circa 40 de crescatori de animale de pe raza comunei. Dupa 30 de zile majoritatea acestora nu au primit niciun raspuns conform legii, afland ulterior ca Primaria P.M. a incheiat un contract de concesiune pe pasuni in care solicitantii nu s-au regasit in totalitate in noul contract. Mai exact, doar 12 crescatori de animale au avut privilegiul de a imparti cele 400 ha de pasune fertila ale comunei, fiind solicitata decat cererea Asociatiei Poiana Mare in care se regasesc cei 12 beneficiari. Administratorul acestei asociatii este domnul Stefan Ghesa din localitate care a incheiat contract cu Primaria Poiana Mare, contractul nr.1 din 07.07.2015, (foto) pe lista caruia figureaza si sotia primarului cu II Liliana Vintila, cu o suprafata de 27 ha.

CINA CEA DE TAINA...PERSOANA SURPRIZA DE PE LISTA CELOR 12...SOTIA PRIMARULUI

Ancheta a devenit mai incitanta in momentul in care am aflat ca printre cei 12 se regaseste la numarul de ordine 6 (foto), si sotia primarului localitatii Poiana Mare, Liliana Vintila, care a beneficiat de o suprafata de 27 ha. Atragem atentia aici primarului Marin Vintila ca este la a doua abatere , deoarece domnia sa mai are un proces cu ANI, datorita faptului ca in anul 2008, mai exact pe 4 august a semnat angajarea sotie in cadrul Primariei Poiana Mare, ceea ce este ilegal conform legii 161/2003 Art. 76. cu alineatele 1 si 2 dupa cum urmeaza: “(1) Primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I (2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispozițiile emise cu încălcarea obligațiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută.” De aici rezulta clar ca actul este atins de nulitate, deoarece sotia edilulului a primit beneficii materiale sub semnatura directa a primarului intrand sub incidenta legii 161/2003. trebuie sa amintim ca posesorii acestor pasuni primesc si subventii destul de consistente din partea APIA, care conform legii nu ar trebui sa le primeasca deoarece contractul in cauza (contractul nr.1 din 07.07.2015) prin prezenta sotiei primarului ca beneficiar, este atins de nulitate in baza legii 161/2003, art.76, al.1 si 2. Totodata aruncand o privire prin comuna, cu toate ca este cea mai mare, nu are un parc amenajat, sau o lucrare facuta cap coada, toate arat ca dupa bombardament, o vraiste si un haos.

SITUATIE TRAGICA PENTRU RESTUL CRESCATORILOR DE ANIMALE SI PROPRIETARII DE ASCOCIATII AGRICOLE


Aceasta impartire disproportionata a facut ca circa 30 de crescatori de animale, si se pare cei mai numerosi, sa ramana pe dinafara. O situatie care deja creeaza tensiuni la nivelul comunei, deoarece acum animalele celor ramasi pe langa, vor intra in culturile oamenilor si ale proprietarilor de asociatii deoarece acea pasune fertila de 400 ha a fost deja impartita in stilul nostru romanesc post-decembrist, pe sub tejghea. De vina nu sunt nici unii nici altii, insa cum pestele de la cap se-mpute, cei fara un metru de pasune ar trebui maine sa iese in fata primariei si sa pasca oile in parcul din centrul comunei care arata ca o pasune. Cele 400 ha putea fi impartite celo 40 de crescatori de animale si toata lumea ar fi fost multumita, nu unii muma si altii ciuma. Consideram ca de aceasta data primarul a gresit-o iar, sau a comis-o, facand aceeasi eroare voita ca in 2008, cand la doua luni dupa ce s-a instalat in scaunul de primar si-a angajat sotia, mergand pe ideea cine-mparte parte-si face sau cine poate oase roade, cine nu...nici carne macra!!!


AM ATASAT COPII CU PRIMA FILA SI ULTIMA A CONTRACTULUI , CU SEMNATURILE PRIMARULUI SI TABELUL CELOR 12 PRIVILEGIATIPRIMA SI ULTIMA FILA A CONTRACTULUIPRELUARE: oltenia exploziv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu