DEZASTRUL LEGIFERAT ŞI DE GUVERN
Presedintele Traian Basescu a anuntat astazi la Cotroceni ca Executivul a ales cea de-a doua varianta a negocierilor cu FMI, astfel salariile bugetarilor, pensiile si ajutorul de somaj vor scadea. „Vreau să ştiţi că de la bun început că echipa de evaluare condusă de FMI şi Guvernul au avut în atenţie două variante: una era cea a neîncrederii, însemna creşterea TVA de la 19 la 24%, creşterea cotei unice de la 16% la 20% şi reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 20% pentru a ne încadra în cheltuielile bugetare. A doua variantă era cea a încrederii: în care Guvernul să-şi continue programele de restructurare majoră. Niciuna nu poate fi atribuită cuiva sau altcuiva. [...] Iar în ceea ce principalele axe pe care Guvernul şi Fondul vor discuta în continuare mi le asum ca soluţii: reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din România cu 25%, iar până la finele anului şefii de instituţii vor trebui să-i aleagă pe cei mai buni. Această măsură trebuie luată de la 1 iunie. În ceea ce priveşte pensiile, Guvernul pentru a acoperi pensiile la nivel actual, ar mai trebui încă 500 de milioane de euro care nu există. Aceşti bani nu există. Este previzibilă o scădere a pensiilor cu 15%, se vor reduce subvenţiile. Ajutorul de şomaj se va reduce cu 15%. Toate salariile vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie.”, a declarat Traian Basescu.
Sectorul bugetar nu a reactionat la criza
Sarcina de a menţine aparatul bugetar uriaş pe care România îl are. Nu este o reţetă uşoară, dar este necesară, pentru că în economia reală lucrează maxim 3 milioane de oameni, este cea care s-a restructurat puternic în 2009 şi 2010. Cel care nu a reacţionat corect la criză este statul. Statul s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel, economia românească. Acest lucru nu mai este posibil."
Remanierea Guvernului
"Nu pune nimeni problema remanierilor. Ceea ce ne trebuie acum este încredere şi stabilitate." În schimb, preşedintele a atacat o parte a presei, pe care a acuzat-o că întreţine o atmosferă de neîncredere socială. I-a certat şi pe cei care critică Guvernul: „Le-aş aduce aminte că din interese politice au lăsat România fără guvern în ultimele patru luni ale anului trecut. Le-aş aduce aminte că atunci când Guvernul s-a dus în Parlament cu legea pensiilor, soluţia a fost moţiunea de cenzură. Poate că decenţa şi solidaritatea sunt mai bune decât demagogia. Nu voi ezita să arăt ce au făcut la guvernare.”
TVA-ul si cota unica raman neschimbate
Varianta in care TVA-ul se majora la 24 % si cota unica de la16 la 20% a fost respinsa de Executiv, alegand "varianta increderii", adica programul de restructurare masiva a cheltuielilor.
Incredere in Guvern, Parlamant si presedinte
Presedintele Romaniei a declarat ca: "Romanii pot să aibă încrerdere că Guvernul, Parlamentul şi preşedintele ştiu ce au de făcut în stuaţia economica actuala”
Trebuie să ai cu adevărat tupeu la greu ca să afirmi că ai situaţia în mână tu marele preşedinte jucător care declarai măreţ în alegeri că salutul SĂ TRĂIŢI BINE va fi al românilor şi nicidecum al hotilor din guvern. Cu siguranţă lumea va ieşi cu furcile cât de curând în stradă şi poate aşa după 20 de ani vom avea şi noi o revoluţie reală fără a face sacrificii interminabile şi insuportabile ca pe vremea răposatului Ceauşescu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu