06 mai, 2010

Discutie Boc-Basescu: Nivelul de 20-24% pentru cota si TVA, greu de evitat



Premierul Emil Boc, alaturi de alti membri ai Guvernului, s-au aflat la Cotroceni, unde au discutat impreuna cu presedintele Traian Basescu despre negocierile cu Fondul Monetar International.Se discuta despre majorarea taxelor, iar varianta de lucru este urmatoarea: Cota unica - 20% si TVA - 24%."Încă se mai caută soluţii, dar este greu de evitat nivelul de 20-24% (n.r.: cota unică şi TVA), deja se discută ca despre o fatalitate", au spus surse politice.
BNR s-a declarat impotriva majorarii TVA, sustinand ca o astfel de masura ar impiedica relansarea economiei si ar creste preturile.
Sursele au precizat că la discuţii a participat şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi că unii miniştri încă sunt la Cotroceni. Fondul Monetar International a cerut Guvernului majorarea cotei unice de impozitare de la 16 la 20 la suta si cresterea TVA la 25%.În urmă cu doar o săptămână, ministrul de Finanţe dădea asigurări după întâlnirea cu şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, ca Taxa pe Valoare Adăugată nu se va majora.
Misiunea FMI va sta la Bucuresti pana pe 7 mai. Vladescu infirma ieri propunerea de majorare a TVA-ului la 25%
Informaţia potrivit căreia Fondul Monetar Internaţional (FMI) a propus majorarea cotei unice de impozitare de la 16 la 20% şi a TVA-ului la 25% a fost infirmată ieri de ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu.Acesta a admis însă că Guvernul şi misiunea FMI discută mai multe variante, inclusiv unele majorări de taxe, însă momentan nu există o propunere de creştere a Taxei pe Valoarea Adăugată. Boc a renuntat la vizita pe care intentiona sa o efectueze maine in SUA in favoarea negocierilor dintre Guvern si FMI. Premierul Romaniei urma sa primeasca titlul onorific de Doctor in Drept din partea universitatii americane Michigan State University.


StirileROL.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu