13 mai, 2010

Poliţistul doljean care a accidentat mortal o biciclistă a fost trimis în judecată


Agentul de poliţie Stelian Surugiu, acuzat că s-a urcat la volan deşi consumase alcool şi a accidentat mortal o biciclistă, iar ulterior a fugit de la faţa locului, a fost trimis în judecată, de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a PÎCCJ au dispus, pe 30 aprilie, trimiterea în judecată, în stare de arest, a agentului de poliţie Stelian Surugiu, acuzat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, potrivit unui comunicat remis de Parchetul General.Dosarul lui Surugiu a fost preluat de procurorii Parchetului General pe 7 aprilie, prin rezoluţia procurorului general. După preluare, pe 9 aprilie s-a dispus reţinerea, iar pe 10 aprilie Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Surugiu, se arată în comunicat. Recursul inculpatului împotriva măsurii arestării preventive a fost respins de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.
Potrivit probelor administrate în timpul urmăririi penale, agentul de poliţie este acuzat că, pe 29 martie, în jurul orei 18.30, a condus maşina pe DN 55 A Bechet - Calafat, deşi avea în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. La km 83, pe direcţia de mers spre Calafat, a accidentat mortal o femeie.Totodată, susţin procurorii, din probatoriul administrat a rezultat şi faptul că victima se deplasa regulamentar cu bicicleta pe acostamentul din dreapta direcţiei sale de mers, zonă pe care agentul, prin manevra greşită de virare spre dreapta, a pătruns. Astfel, a lovit-o pe biciclistă, pe care a proiectat-o pe parbrizul autoturismului, după care a aruncat-o în aer, aceasta izbindu-se apoi de partea carosabilă."Din raportul de autopsie a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic, consecinţă a unui politraumatism şi fracturilor coloanei cervicale", susţin procurorii.Mai mult, Stelian Surugiu este acuzat că, după producerea impactului, şi-a continuat deplasarea, a părăsit locul faptei, fiind identificat datorită înregistrărilor camerei video amplasată la benzinăria din apropierea locului accidentului, imagini coroborate cu depoziţiile martorilor audiaţi în această fază a procesului penal. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Dolj.
În seara de 29 martie, agentul de poliţie Stelian Surugiu, aflat la volanul autoturismului personal, a lovit mortal o angajată a Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare, după care a fugit de la locul accidentului. Ulterior, s-a stabilit că acesta consumase băuturi alcoolice, având o concentraţie de 0,53 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Imediat după producerea accidentului, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a dispus o anchetă internă, urmând ca cercetările să se efectueze în regim de urgenţă.

Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu