09 februarie, 2011

100 de educatoare, in pericol sa ramâna fara catedra. Diplome false la absolvire, din partea Colegiului Universitar Pedagogic „Constantin Brâncusi“


Dupa ce au primit in perioada 2000-2002 diplome false la absolvire, din partea Colegiului Universitar Pedagogic „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu, aproximativ 100 de educatoare doljene risca sa ramâna fara un loc de munca.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj spun ca educatoarele in cauza nu sunt acreditate corespunzator si „le-au fost emise de catre unitatea scolara respectiva diplome in fals“. „Politistii si procurorii gorjeni au descoperit recent câteva certificate de psihopedagogie prescolara false emise de Colegiul Pedagogic «Constantin Brâncusi» din Târgu Jiu. Actele au fost folosite de persoane care activeaza si in prezent in sistemul de invatamânt preuniversitar-prescolar, in mod ilegal. Din aceasta cauza, Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj a cerut ISJ Dolj o evidenta cu respectivele cadre didactice care au absolvit cursurile de pedagogie scolara in perioada 2000-2002. Noua ni s-a transmis faptul ca, desi oamenii nu au nici o vina, pentru ca au mers la niste cursuri pe care initial le considerau legale si organizate in conformitate cu metodologia stabilita de MEdC, politia trebuie sa solutioneze cauza penala“, a spus Anca Paunescu, inspector prescolari, din cadrul ISJ Dolj.

Ancheta in derulare

Din primele cercetari efectuate de Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj s-a stabilit ca aproximativ 100 de educatoare din Dolj au intrat in posesia certificatelor false. Au fost ridicate o parte din documentele gasite la sediul Colegiului Pedagogic din Târgu Jiu, pentru a se stabili cu exactitate numarul actelor false emise pentru angajatii din invatamânt. „Toate certificatele de psihopedagogie false au fost si sunt inca folosite. In ciuda faptului ca acestea nu au nici o valoare, beneficiarii au avut parte de toate drepturile legale care le reveneau posesorilor de astfel de acte“, a declarat prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj.

Potrivit acestuia, in prezent conducerea Colegiului este cercetata si trimisa in judecata, tot de catre Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj. „Gheorghe Caralicea Marculescu, directorul Colegiului Pedagogic «Constantin Brâncusi» din Târgu Jiu, a fost trimis in judecata pentru savârsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals si uz de fals. Prejudiciul in acest dosar este de aproape 18.000 de dolari. Banii au fost incasati, fara respectarea legislatiei, de la peste 260 de persoane, sumele reprezentând taxe pentru modulul pedagogic si alte materiale de uz didactic“, a completat prim-procurorul Gheorghe Emil Mota.

In asteptarea deciziei MEdC

Potrivit conducerii ISJ Dolj, problema este cunoscuta si de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), care au demarat o ancheta. Dupa solutionarea cazului, se va decide soarta celor care stau in prezent la catedra: daca va trebui sa paraseasca posturile sau daca vor fi reacreditati pe modulul pe care l-au absolvit.

4 comentarii:

  1. Dragi pedelisti, ieri seful vostru suprem Basescu Base Basescianovici s-a cam pisat pe voi. A iesit la balcon si a zis: voi, cei din PDL, stati cu gurile in sus ! Si apoi au inceput jeturile si au continuat pana era sa va innece. Sunteti singuri, Base s-a debarasat de voi. O sa va dezbinati. Am vazut ca v-a fost frica sa dati votul impotriva lui Pasat. Sunteti un partid plin de corupti. Base e destept. V-a facut de comanda. Ati ramas ca boul in drum, mirosindu-si propria balega. Hai ca m-am distrat zilele astea copios. Sunteti atat de redusi incat ma mir ca mai aveti 3 litere la denumirea partidului. ha ha ha ha
    Pe plan local Mugurel si Ninel mai lipseau de la voi din partid. ha ha ha

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ba Adelica, ti se pare ca singur nu mai poti si incepi sa lucrezi cu curvele de Ninel si Mugurel ? Mareta Fera e veche in partid, acum iti trebuie si curvele masculine ? O sa ai fix 10 voturi la alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bai idiotilor despre ce e articolul si despre ce vorbiti voi. Mai ducetiva la munca nu mai stati toata ziua pe net sa injurati. Sunteti ca aia de pe margina santului care nu sunt in stare de nimic decat sa se uite in ograda altora.

    RăspundețiȘtergere
  4. se trezi si migurel. il manca undeva si se scarpina pana ii ramase maro intre unghii

    RăspundețiȘtergere