01 februarie, 2011

Gheaţă la mal pe râurile din Dolj


Hidrologii monitorizează cursurile râurilor din Dolj, având în vedere că în ultimele zile s-au format poduri de gheaţă la mal.

Formaţiunile de gheaţă au crescut artificial nivelul şi debitele pe unele sectoare de râu. „Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, năboi, zăpor) au fost în uşoară extindere şi intensificare în evoluţia lor producând creşteri artificiale de niveluri şi debite pe unele sectoare de râu. În judeţul Dolj, pe afluenţi predomină gheaţa la mal şi podul de gheaţă la Scaieşti , Dragoia şi acumularea Fântânele”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Jiu. „Predomină podul de gheaţă şi zăporul(aglomerări de gheaţă în albie) pe Jiu şi afluenţi în bazinul superior. În bazinul mijlociu predomină gheaţa la mal şi curge naboi (zăpada îngheţată în albie) pe Gilort”, se mai arată în informarea transmisă de ABA Jiu.

4 comentarii:

  1. Gheata la mal si la primaria Calafat. Au dat afara pe dracu si a venit tacsu. Sa traiesti Dorule ! Dai si tu o bere in oras dupa primele furturi ?

    RăspundețiȘtergere
  2. cum sa nu inghete daca nu a dat guta caldura

    RăspundețiȘtergere
  3. dar Adelica de ce nu a dat ? nu a avut idei inseaman ca nu e bun! nici guta nici adelica nu sunt in stare de nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vedeti!! Guta minte de ingheata apele!

    RăspundețiȘtergere