15 aprilie, 2011

CEL MAI MARE PROIECT PE INFRASTRUCTURĂ DERULAT PÂNĂ ACUM ÎN CALAFAT. UN NUMĂR DE 13 STRĂZI VOR FI MODERNIZATE ŞI REABILITATE



Astăzi, 15 aprilie 2011, începând cu ora 09.00, a avut loc o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Calafat. Cele patru puncte puse pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate de Consiliului Local.


Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost Proiectul privind studiului de fezabilitate şi investiţie care vizează MODERNIZAREA REŢELEI DE DRUMURI DE INTERES LOCAL ŞI AMENAJAREA BULEVARDULUI TUDOR VLADIMIRESCU. Proiectul, care se ridică la 8 miliarde de lei, va fi suportat în totalitate de MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI. Studiul a fost întocmit de S.C. Grup Primacons S.R.L, care a primit în şedinţa de astăzi şi votul Consiliului Local Calafat, după ce în prealabil a fost validat şi de comisia tehnico-economică.

Obiectivele acestui studiu sunt:

- reabilitarea a 155.662,7 mp de carosabil

- realizarea unui proiect integrat care să asigure buna desfăşurare a circulaţiei în zonă.

Un alt punct important pe ordinea de zi a fost predarea în administrarea MINISTERULUI DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI a unor drumuri din Municipiul Calafat, pentru a putea fi reabilitate în cadrul acestui proiect. Proiect aprobat vizează 13 străzi care vor beneficia de modernizare şi reabilitare:

- B-dul Tudor Vladimirescu- de la Centrul Civic până la Pod, Lungime= 1350ml, Suprafaţă= 32185,9 mp

- Strada A.I. Cuza: L= 2238 metri liniari, Suprafaţă=22435 mp

- B-dul H.C.C : Lungime= 2404 ml, Suprafaţă= 39454 mp

- Strada 1907: L=1599 ml, S=13762 mp

- Strada Cobuz: L= 1347ml, S=14785mp

- Strada 1 Mai: L=2372ml, S= 23305mp

- Starda Jiului: L=189,87ml, S= 1688,5mp

- Strada Nicolae Bălcescu: L=190,75ml, S= 1627,8 mp

- Starda Gheorghe Doja: L=194,92ml, S=1384 mp

- Strada 22 Decembrie: L=198,22ml , S=1413,2 mp

- Strada 1 Decembrie: L= 193,86 ml, S=1431,1 mp

- Strada Constantin Stere: L=202,12ml , S=1500,30mp

- Strada Teilor: L= 202,6, S=1690,30mp.


Acestea sunt străzile care urmează să intre într-o primă fază într-un proces amplu de reabilitare şi modernizare urmând aşa cum am înţeles de la reprezentanţii Primăriei Calafat ca în câţiva ani toate străzile să fie prinse în proiecte de acest gen. Important este că proiectul va fi susţinut în totalitate de MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI ceea ce nu va solicita bugetul local. Dacă acest proiect se va realiza, va fi un prim pas făcut de noua majoritate a Consiliului Local Calafat , arătând chiar şi în al doisprezecelea ceas că se poate şi fără scandal.

35 de comentarii:

  1. S-o face in sfarsit ceva si la noi dupa ce am scapat de scandalagii de la PDL

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca e a lu Elena Udrea inseamna ca guta a facut pact cu PDL sau cu afaceristii lor, cu unul di regii sau regina asfaltului asfaltului

    RăspundețiȘtergere
  3. Ninel moare si Adelica ca lor le-a dat PDL prin ciripitoare... nimic. Asa Guta f[/i ca sunt morti, putreziti din PDL, ori acu or face pace cu ei sa le dea Elena Udrea banii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca face Guta drumurile aste si-a luat biletul pentru 2012-2016 iar cum se aude ca vrea sa faca si centrale de cartier atunci sigur va iesi primar, ca de ratati ca aia din 2008 de au pierdut alegerile e satul Calafatul. Asta e un prim semn ca se mai poate face ceva si aici...da cam greu iar cu finalizarea ramane sa vedem daca metri patrati de pe hartie bat cu aia din drum.

    RăspundețiȘtergere
  5. SUPER INTREBARE

    da daca din buget nu cheltuim nimic, CA TOTE SE FAC CU SPONSORI SI CU AJUTOR DE LA GUVERN unDE sa duc ATUNCI 200 de miliarde?

    STIE CINEVA SA-MI SPUNA?

    RăspundețiȘtergere
  6. O PARTE LA GUTA, ALTA LA TRAISTARU SI INAINTE DE CADERE LA ADELICA.

    RăspundețiȘtergere
  7. era bine si cu scandal asa putin de spectacol

    RăspundețiȘtergere
  8. Bora va fi demis dupa zilele liceului , cu mare tambalau va iesi pe usa din dos.primaria i-a trimis control si vine si curtea de conturi, ai grije mirtane ca ti se indoaie coada.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. ce aveti cu Bora oricum a demonstart ca liceul ala arata bine fata de al lu Adriana , sa fim seriosi omul chiar a facut investitii serioase, nu fiti din aia fara obraz si recunoasteti partile bune.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. echipa de fotbal drodunarea nu s-a prezentat la meciul programat azi pentru ca au de platit 300 de milioane catre federatie.la afacerea cu birca orasul a platit 100 de milioane ca sa vada un meci, acum ca am vazut trei platim 300 de milioane.s-au cumparat de fapt odata cu echipa si niste datori monstruoase despre al caror cuantum nu stie nimeni.credem ca este de fapt o alta modalitate de a fura bani din bugetul local de data asta cu implicarea directa a familiei traistaru.

    RăspundețiȘtergere
  14. mai credeti ceva /
    anul trecut se urla de centrala acum de megaproiect
    sa fim seriosi guta va fi inchis ori ceea ce afost

    RăspundețiȘtergere
  15. Guta saracu de el nici nu doarme noaptea .De curand a aflat din surse ca i s-a pus gand rau si ca ce e la curu lui e bomba nucleara.Actele lui Vasile la adresa lui au fost apa de ploaie pe langa ce s-a descoperit ulterior.
    Iar cu reabilitarea strazilor e meritul Pd-l pentru strategia de la nivel national, ca doar nu credeati ca-i da banii lui Gigi Parvan in buzunar sa pitule el pe unde mai poate.
    Daca acest proiect se va concretiza , din pacate Guta il va vedea la televizorul din sala de studiu de pe Vasile Alexandri nr 89 acolo unde-i sta bine unui om care chiar vrea sa-si aprofundeze studiile.Masterul!

    RăspundețiȘtergere
  16. LA ECHIPA DE FOTBAL AR TREBUI ADUSI PREDAN+CROITORU EI SUNT SINGURII CARE SE PRICEP CU ADEVARAT LA FOTBAL,ASTIA SUNT BUNI DAR CAM ANALFABETI. FORZA STIINTA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai cine ne-a retrogadat ba ultima oara? Astia sunt chiar idioti sa vrea sa-l puna pe hotul hotilor si prostu prostilor.

    RăspundețiȘtergere
  18. bagam o caruta de bani in jafurile de dunarea calafat, toti betivanilor si nenorocitii mars

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce sa nu mai avem nici echipa de fotbal

    RăspundețiȘtergere
  21. APEL CĂTRE CEI CARE POSTEAZĂ COMENTARII

    VĂ RUGĂM INSISTENT SĂ NU MAI POSTATI COMENTARII OBSCENE, MAI ALES CĂ ZIARUL NOSTRU APARE ŞI ÎN EDIŢIE TIPĂRITĂ.ADRESA ZIARULUI ONLINE FIIND PUBLICATĂ ŞI PE EDIŢIA PRINTATĂ NUMĂRUL VIZITATORILOR A CRESCUT ŞI FACEM APEL CĂTRE CEI CARE VOR SĂ SE ÎNJURE, SĂ SE FOLOSEASCĂ DE ALTE BLOGURI SAU SITURI CARE-ŞI SPUN ZIARE ŞI CARE SUNT DESTINATE ACESTUI TIP DE EXPRIMARE

    RăspundețiȘtergere
  22. marinaru incurca iarasi planurile aliantei socialiste.dupa miscarea de bobocuti a pionierilor vicrin cu organizarea unui referendum pe o tema pe care este toata lumea de acord , iata si raspunsul blondei de la bucuresti,un referendum cu 7 intrebari care mai de care mai superfluua.si incepe iarasi miorlaitul antenelor, cum ca sunt prea multe ,ca ei ar vrea ceva simplu pe intelesul oligofrenilor care voteaza cu socialistii, ca dureaza mult pana invata sa citeasca vanghelie....
    cred ca s-au pripit cei care dadeau sanse socialistilor in 2016, pana atunci abia le trece acneea si invata diferenta intre o blonda frumoasa si o blonda frumoasa si desteapta.

    RăspundețiȘtergere
  23. Vanghelie e si el un biet handicapat ca toti din psd,maniaci de putere ca Iliescu.Cu ei am cazut economic si s-a ales praful de tara.PSD-ul a mancat toata industria si agricultura iar Tariceanu bancile si ce ma ramasese.Antonescu e un arici de trei lei pus in fata ca sa fure alrii in spate.Ponta o vuvuzela care cand se va termina meciul va ramane plina de saliva ASTA E ADEVARUL

    RăspundețiȘtergere
  24. Parinte tu cu mintea care o ai poti trai si fara cap,adica sa nu mai injure pentru ca citeste multa lume,daca ar citi mai putina ar avea voie sa injure si chiar ai si o atitudine incurajatoare: injurati in alta parte.
    Ca nu ai nimic comun cu morala crestina am vazut cu totii dar chiar nici cu cei 7 ani de-acasa?

    RăspundețiȘtergere
  25. Proiectul care cuprinde pe langa strazile enumerate si apa la Basarabi si constructia a doua gradinite a fost initiat si sustinut de catre Vasile Adelica si sprijinit de catre guvernul Boc prin ministrul Elena Udrea.
    Iata ca singurul partid care-si arunca privirea si spre Calafat este PDL iar acest lucru se datoreaza insistentei si credibilitatii de care se bucura Vasile Adelica.
    Asa cum spunea si Radu Berceanu la ultima vizita in Calafat din luna februarie , PDL este partidul care a investit masiv in Calafat nu doar a pus panselute sau a zugravit scoli.
    Sunt sigur ca dupa victoria PDL din alegerile din 2012 vor urma si alte investitii care vor aduce locuri de munca si bunastare.

    RăspundețiȘtergere
  26. Trebuie sa recunoastem ca acest guver aspru criticat a facut un pas catre Calafat. PDL-ul va implementa primul mare proiect de acest tip in Calafat

    RăspundețiȘtergere
  27. DE CE N-A FACUT ASTA psd-UL?

    RăspundețiȘtergere
  28. ultumim partidului de guvernamant ca se gandeste si la noi sa ne aranjeze si noua orasul, spre deosebire de agaricii de la pnl care nu stiu decat pubele, clor si diplome false sa faca

    RăspundețiȘtergere
  29. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  30. mincator de cacat ce esti.

    RăspundețiȘtergere
  31. cititi adevarul de calafat.singurul ziar imparial.

    RăspundețiȘtergere
  32. popa rudareanu -un preot proscris.

    RăspundețiȘtergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  34. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  35. ADEVARUL DE CALAFAT -singurul ziar independent care inca mai are puterea sa tina piept acestor jigodii imputite !!! puscaria va maninca pe toti.asa meritati.

    RăspundețiȘtergere