06 decembrie, 2013

Scoala Gimnaziala “Gheorghe Braescu” s-a implicat in proiectul “PATRULA DE RECICLARE”?


       Deseurile si echipamentele electrice si electronice (DEEE) reprezinta un risc ridicat pentru mediu prin componentele toxice pe care le contin in cazul in care nu sunt colectate selectiv si trimise spre reciclare.


       Iata de ce Scoala Gimnaziala “Gheorghe Braescu” a intrat in programul “Patrula de reciclare 2013-2014” propunandu-si sa informeze comunitatea locala asupra riscurilor pe care le implica pastrarea timp indelungat a acestui tip de deseuri in gospodarii sau mai grav aruncarea lor odata  cu gunoiul menajer.
       Initiatoarele acestui proiect ambitios sunt:d-na Adriana Iota prof.de biologie la Scoala Gimnaziala “Gheorghe Braescu”  , d-na  Antoaneta Fera prof. de lb. romana, Ramona Vlasceanu prof. de geografie si d-na Gianina Vladan prof. documentarist la aceeasi unitate de invatamant, coordonate de d-na director Maria Balan.
       Conform calendarului “Patrulei de reciclare” scoala a primit containerele de colectare DEEE si materialele informative iar marti 3 decembrie d-na prof. Adriana Iota si d-na prof.  Ramona Vlasceanu  insotite de un grup de elevi de la clasa a VII a au promovat in orasul Calafat programul de colectare impartind pliante trecatorilor incercand astfel sa atraga atentia asupra necesitatii colectarii selective.
       Profesorii coordonatori si elevii inscrisi in “Patrula de reciclare” si-au propus:
-Sa colecteze la sediul Scolii Gimnaziale “Gheorghe Braescu”deseuri de echipamente electrice si electronice, lampi, becuri, baterii, calculatoare, frigidere, televizoare etc. de unde le vor prelua reprezentantii RoRec;
-Sa creeze expozitii de postere, desene sau fotografii pe tema reciclarii DEEE;
-Sa organizeze expeditii in comunitate pentru identificarea zonelor afectate de prezenta DEEE;
-Sa efectueze sondaje, anchete, chestionare in randul colegilor si comunitatii referitoare la nivelul de constientizare a riscurilor de poluare prin depozittarea necorespunzatoare a DEEE;
-Sa prezinte programul in alte scoli pentru stimularea colectarii.
                                                             


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu