12 noiembrie, 2014

A vrut sa mituiasca doi agenti de politie

Un craiovean de 40 de ani este cercetat penal, în stare de libertate, pentru dare de mită, după ce a fost prins încercând să mituiască doi agenţi de la Biroul Rutier Craiova. Oamenii legii îl opriseră în trafic şi urmau să-l lase fără permis şi să-l amendeze pentru că nu acordase prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au precizat că, luni după-amiază, în jurul orei 17.00, doi agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Craiova, Adrian Munteanu (promoţie 2012) şi Bogdan Furnigă (promoţie 2007) aflându-se în efectuarea serviciului de control al traficului rutier au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism Peugeot care circulase pe strada Fraţii Goleşti, iar la trecerea de pietoni de la intersecţia cu strada Calea Bucureşti, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care a traversat strada regulamentar pe trecerea de pietoni. După ce l-au oprit, poliţiştii l-au identificat pe şoferul Peugeotului, stabilind că este vorba despre Costin Pavel, de 40 de ani, din municipiul Craiova, şi i-au adus la cunoştinţă că urmează sa fie sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 810 lei şi,...


 ca măsură complementară, i se va reţine permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor. Auzind despre ce e vorba, craioveanul le-a oferit poliţiştilor 100 de lei, insistând ca aceştia să ia banii şi să-l lase să plece fără să-i reţină permisul de conducere. Dacă au văzut că tot insist, poliţiştii au anunţat conducerea Insepctoratului de Poliţie şi apoi pe ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj.
O echipă de poliţişti anticorupţie, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a realizat flagrantul, Costin Pavel fiind prins în momentul în care a oferit agenţilor de poliţie aceeaşi sumă pentru a nu lua măsurile legale faţă de el.
“Craioveanul a fost condusla Parchetulde pe lângă Tribunalul Dolj pentru continuarea cercetărilor, pe nuemel său fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu