27 ianuarie, 2011

Craiova: 1000 de lei, amendă pedeapsa pentru nişte poliţişti prinşi la furat


În anul 2008 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Anticorupţie Dolj au început urmăirea penală pentru comiterea infracţiunii de delapidare şi fals intelectual împotriva mai multot oamenii ai legii din cadrul la Poliţiei de Frontieră Bechet.Doi ofiţeri şi trei subofiţeri au confiscate aproximativ un million de pachete de ţigări în luna septembrie a anului 2008 din două tiruri . Aceştia au sustras o mare parte din marfă, pe care au fost depozitat-o în Vama Bechet şi la o casă din apropierea Secţiei de Poliţie din zonă. Au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, iar oamenii legii au găsit 1.600 de cartuşe de ţigări mărcile Marlboro şi Jin Ling, de provenienţă elveţiană şi rusească, netimbrate, identice cu cele confiscate la jumătatea lunii din cele două tiruri.

Erau puşi sub urmărire

Poliţiştii acuzaţi de comiterea infracţiunii de delapidare şi fals intellectual se aflau în atenţia Direcţiei Gerale de Anticorpuţie de mai multă vreme, unii dintre ei fiind inculpaţi în alte dosare cum ar fi cele cu maşini şi arme.

Au scăpat cu amendă

Curtea de Apel din Craiova i-a achitat pe inculpaţii Glăvan Ion, Osiceanu Nicu, Diaconu Ştefan , Cojocaru Eleodor, Stîngaciu Petre Mişu, Stângaciu Florea . Fiecare a primit doar câte o amendă administrativă în valoare de 1000 lei.

sursa:adevarul de seara

Un comentariu:

  1. uite mai politistii pe care nu are voie ministru sa-i dea in vileag!
    traiti asa cum meritati, adica niste dobitoci facuti politisti pe cai numai de ei stiute!

    RăspundețiȘtergere