29 ianuarie, 2011

Şeful poliţiei: "Avem poliţişti beţivi şi nenorociţi"


Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat la Cluj că a venit momentul potrivit pentru a face disponibilizări în poliţie, şi că ar trebui să plece cei care "fac poliţia de ruşine".

Şeful poliţiei române, Liviu Popa a declarat vineri, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în poliţia pentru că "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac poliţia de ruşine.Liviu Popa a adăugat că momentul actual este extrem de prielnic pentru modernizarea poliţiei şi "asanarea mediului poliţienesc".
”Este un moment extrem de prielnic de modernizare a poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Am suficienţi poliţişti, ştiţi foarte bine, beţivi, nenorociţi."Până acum, pentru nemuncă, nici unul nu a fost dat afară din poliţie. Au zis: cine nu munceşte nu greşeşte, cine nu greşeşte merită promovat”, a declarat Liviu Popa.Şeful poliţiei a mai declarat că "avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, din care 2.000 sunt sancţionaţi de două ori de la apariţia statutului poliţistului în 2002".
Potrivit acestuia, în toate cazurile de abateri se va face o analiză absolut transparentă şi obiectivă, iar deciziile vor fi luate în comun de conducerile inspectoratelor.
"În viziunea mea, pot fi şi 500.000 şi vă asigur că avem nevoie de 500.000 de poliţişti. Poliţia trebuie să fie eficientă, să nu delapidăm banul public. "Ăsta e rolul managerului Poliţiei. În 1990 aveam 5-10 calculatoare în Poliţie, acum avem zeci de mii, dar birocraţia a crescut exponenţial. Sunt extrem de multe cheltuieli pe care le facem fără nicio eficienţă. Cred că va trebui să introducem principiile de privat în partea publică a activităţii noastre", a mai spus chestorul Liviu Popa.

Sindicatul Pro Lex dezaprobă declaraţiile şefului poliţiei române

În replică, liderul sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, spune că declaraţiile chestorului de poliţie Liviu Popa sunt jignitoare şi aduc prejudiciu imaginii poliţiei, cu atât mai mult cu cât vin din partea şefului acestei instituţii."Criteriile propuse de ministerul administraţiei şi internelor pentru evaluarea poliţiştilor ce urmează a fi disponibilizaţi mi se par corecte şi obiective, cele mai multe dintre ele, şi ar trebui să primeze criteriile de performanţă şi de profesionalism."Aceste declaraţii care sunt chiar jignitoare în lipsa unor probe sunt de neacceptat, mai ales din partea şefului poliţiei române", a declarat Vasile Lincu.
Liderul sindicatului Pro Lex a apreciat însă şi că în poliţia română ar trebui să se angajeze numai cei care au terminat o şcoală militară, şi nu agricultori sau preoţi.

4 comentarii:

  1. vai de seful politiei daca spune asa ceva, chiar daca ar fi adevarat ..e totusi de trei lei declaratia

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca politistii astia sunt destul de destepti, dupa ce ies la pensie isi fac firme de constructii care sug banii de la stat, altii sunt primari prin comunele vecine si prospera si prospera si prospera. Se pare ca bautura i-a ajutat sa li se lumnineze mintea. Daca mai continua asa in stilul comunist Basescu asta, maine-poimaine o sa se numeasca MILITIENI.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stau si va tot urmaresc de ceva vreme. Nu am mai scris un comentariu de mult timp. Incepe sa-mi fie sila de tot. Intr-adevar nu sunteti capabili sa faceti nimic bun pentru acest oras. Interese, interese si iar interese. Din pacate e vorba de interese personale. Sunteti de o nesimtire far amargini, voi cei din politica, sunteti atat de plini de rautate incat ati fi in stare sa va condamnati si membrii familiei daca ar avea alta culoare politica.
    Deja a devenit o meserie, cea de politician. Minti o luna, pui la cale o "afacere" cu cine trebuie, si iti scoti "profitul". Este clar un lucru: nimeni nu pierde timpul din simt civic. Indarjirea politicienilor, devine o masura a hotiilor lor, DIN PACATE.
    Cu cat va strigati mai mult unii altora, cu atat va ocupati mintea mai mult cu ALTCEVA.
    Sunteti CRIMINALI, pentru ca noi nu ne hranim cu "altceva". Sunteti CRIMINALI pentru ca nu faceti ce ar trebui sa faceti, sa cresteti siguranta si confortul locuitorului acestui oras.
    Sunteti CRIMINALI pentru ca din lipsa voastra de interes mor oameni.
    Sunteti CRIMINALI pentru ca nu stiti sa cheltuiti banii, macar 50% pentru voi si 50% pentru oras....MACAR ATAT !
    De cand a venit PDL, procentul e 99% pentru PDL si 1% pentru electorat.
    Nu sunt un fan PSD sau PNL, dar parca aia stiau sa fure si mai stiau sa si dea ceva oamenilor.

    Mi s-a spus ca daca vreau sa schimb ceva sa intru in politica. Probabil ca as veni cu cateva idei constructive si as primi replica "dar cine e ma asta ?", pentru ca mai marii din politica sunt de o calitate indoielnica. Nu as fi compatibil si nu as sti sa hranesc si sa pup in fund escrocul politic ce s-a conturat in jurul banului public. Nu stiu cat m-as pricepe, dar oricat de putin as sti, tot stiu mai multe decat cei ce ne conduc acum.

    Nu uitati un lucru: ar fi de bun simt sa furati 50%, dar as vrea si eu sa-i vad pe ceilalti 50% transformati in ceva util. Bani sunt suficienti sa ne facem orasul sa se invarta dupa soare. Pacat ! Pacat !

    RăspundețiȘtergere
  4. SUPĂRĂ PE CINEVA ARTICOLUL?
    VĂD CĂ SUNT MARI ABTINERI DE LA COMENTARII!!!
    BINE CRISTY, ASTEA DA SUBIECTE!
    TRIMIS DE GOGU DE LA SCULĂRIE.

    RăspundețiȘtergere