12 iulie, 2010

Coduri de bare la titularizare


Examenul de titularizare de anul acesta va fi securizat cu ajutorul unor coduri unice, asemănătoare codurilor de bare de pe produse, care vor conţine numele candidaţilor şi codul numeric personal.
La intrarea în sălile de examen candidaţii vor primi câte zece etichete autoadezive cu propriul cod pe care le vor lipi pe fiecare foaie de examen scrisă. Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare, apoi scanate pentru a dezvălui identitatea candidaţilor. Schimbările au fost anunţate vineri de ministrul educaţiei, într-o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali. Pentru implementarea noului sistem a fost schimbată data afişării rezultatelor, fiind mutată de pe 16 iulie pe 18. Potrivit calendarului de concurs modificat printr-un ordin al ministrului educaţiei emis joi, contestaţiile vor putea fi depuse între 16 şi 18 iulie (în loc de 18-19), iar contestaţiile vor fi rezolvate până pe 19 iulie (în loc de 20). Rezultatele finale vor fi publicate pe 20 iulie, mai devreme cu o zi decât în calendarul stabilit iniţial.
Anul acesta, subiectele pentru probele scrise la titularizare sunt stabilite de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.
În acest an, la titularizare sunt scoase la concurs 5.500 de posturi de profesor şi alte 48.000 de posturi pentru suplinitori, pentru care s-au înscris aproape 50.000 de candidaţi. Concursul se va desfăşura pe 14 iulie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu