11 iunie, 2010

Şeful PDL Constanţa despre atacul cu ouă: Risipă de alimente pe timp de criză


Mircea Banias, preşedintele PDL Constanţa, a dezaprobat

gestul sindicalistilor care au aruncat cu ouă în sediul partidului, în timpul unui miting de protest desfăşurat vineri, adăugând că "nu e foarte corect şi civilizat" ca în perioada de criză să faci risipă de alimente.


"Noi am trecut printre oameni. Nu am fost abordaţi, nu ne-a întrebat nimeni nimic, am fost atacaţi cu ouă, ceea ce nu cred că e foarte corect şi civilizat. Cred că nici semnalul nu e foarte corect şi civilizat: în perioadă de criză să faci risipă de alimente", a afirmat Banias.În altercaţie a fost lovit cu ouă Constantin Avătafului, secretar general în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa şi şef al filialei Eforie a partidului.Senatorul Mircea Banias a mai spus că, în afară de gesturile cu aruncatul ouălor în uşa sediului partidului, manifestarea nu a avut un caracter violent. "A fost autorizată, din câte am înţeles, şi s-a încadrat în perioada alocată". De altfel, la ora 12.00, termen la care a expirat autorizaţia pentru miting, sindicaliştii au încetat protestul, la îndemnul liderilor, şi au plecat spre case.Preşedintele PDL adăugat că dialogul cu sindicaliştii a fost civilizat şi că le-a argumentat acestora susţinerea pentru cabinetul Boc, subliniind că există riscul ca la sfârşitul anului să nu mai poată fi plătite pensiile şi salariile."Am hotărât să susţin în continuare Guvernul Boc pentru că am înţeles că aceste măsuri nu sunt pe o perioadă nelimitată de timp, dar mai ales am înţeles că, dacă nu se iau aceste măsuri, există riscul ca, la sfârşitul anului, undeva prin noiembrie-decembrie, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale să nu mai poată să plătească salariile şi pensiile deloc", a spus acesta.Banias a adăugat că o încetare sau o ieşire din acordul cu FMI ar fi o alternativă extrem de grea pentru România. El a spus că statele se împrumută foarte greu acum de pe pieţele externe, dând exemplul Portugaliei, care ar fi dorit să împrumute 5 miliarde de euro, dar nu a reuşit să strângă decât 500 milioane euro.La întâlnirea cu sindicaliştii au participat, din partea PDL, senatorul Mircea Banias şi deputaţii Constantin Chirilă şi Maria Stavrositu.Circa 300 de sindicalişti au protestat, vineri, în faţa sediului PDL din Constanţa şi au aruncat cu ouă înspre clădire, fiind nemulţumiţi de măsura de scădere a salariilor şi pensiilor. La miting au participat reprezentanţi ai tuturor celor patru confederaţii sindicale din judeţul Constanţa, angajaţi din poliţie, sănătate, administraţie publică, dar şi lucrători din mediul privat din Portul Constanţa.Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, iar liderii lor s-au întâlnit cu o parte dintre parlamentarii PDL. Pe pancartele afişate de sindicalişti puteau fi citite mesaje de genul: "Fie pâinea cât de rea, tot ne luaţi un sfert din ea", "Scoateţi-vă mâinile din buzunarele mele", "Daţi-ne tichetele de masă", "Votaţi moţiounea" şi "Jos Guvernul".

Să-i ferească Dumnezeu ca ouăle să nu se transforme în pietre, sticle incendiare sau...grenade. Poate că sunt semnele unei revoluţii adevărate în stil românesc la douăzeci de ani după.


realitatea.net



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu