21 iunie, 2010

Un subprefect şi mai mulţi funcţionari, „zburaţi“ din funcţii


O parte din funcţionarii Prefecturii Dolj, precum şi unul dintre cei doi subprefecţi vor fi daţi afară de la 1 iulie, ca urmare a reducerii fondului de salarii al guvernului din teritoriu cu 25%.
Eliberările din funcţii se vor face pe baza unor evaluări a „eficienţei pe post şi competenţa“ funcţionarilor, după cum a ţinut să precizeze prefectul de Dolj, Eugen Georgescu. Reprezentantul în teritoriu al cabinetului Boc a explicat că reducerea fondului de salarii nu înseamnă că va fi disponibilizat un sfert din numărul total al angajaţilor pe care îi conduce ci că, în funcţie de rezultatul evaluărilor, vor fi trimişi acasă atâţia funcţionari cât va fi nevoie pentru atingerea acestui prag. „Se reduce fondul de salarii cu 25% şi, în mod corespunzător, numărul posturilor de funcţionar. Avem 61 de angajaţi. Principiul de bază este cel al eficienţei pe post şi al competenţei. Deocamdată nu am făcut evaluarea personalului“, a declarat Georgescu. Întrebat dacă va demite şi din cei cinci membri ai cancelariei prefectului, Georgescu a răspuns că sunt vizate toate compartimentele instituţiei. Poate este interesant de ştiut că Eugen Marinescu, şeful Direcţiei Juridice al Prefecturii Dolj, este în concediu medical.
În ceea ce priveşte postul de subprefect ce va fi restructurat, prefectul nu a precizat dacă va fi dat afară Cristian Şovăilă sau Cosmin Brezniceanu, menţionând doar că responsabilitatea aplicării măsurilor revine fiecărui angajator. „Nu eu sunt angajatorul subprefectului, ci ministrul. Şi pentru mine se face mai sus evaluare“, a mai spus Eugen Georgescu.

Gazeta de Sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu