21 mai, 2015

A vrut să achite taxa de pod la Calafat cu o bancnotă falsă de 100 de eur


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit un cetăţean ceh care intenţiona să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă de 100 de euro.
Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj, marți, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Calafat au fost sesizaţi de un controlor de trafic al Agenţiei de Control şi Încasare Calafat cu privire la faptul că un cetăţean ceh a încercat să plătească taxa de pod cu o bancnotă de 100 de euro falsă. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana în cauză este cetăţeanul ceh Miroslav F., în vârstă de 34 de ani, iar în urma examinării bancnotei a reieşit că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă ale uneia autentice.
Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota era falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria. “Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă, iar în cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate”, a precizat comisar șef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu