25 mai, 2015

Arestat printr-o metoda noua

Un bărbat, de 25 de ani, din localitatea Frumușița, județul Galați, suspectat că a fost implicat în mai multe înșelăciuni prin metoda „Accidentul“, a fost prins sâmbătă, pe Aeroportul Otopeni, și încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Andrei Gheonea Paraschiv, din comuna Frumușița, Galați, a fost arestat preventiv în lipsă pe 18 martie, anul acesta, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Pe 11 martie, polițiștii de la Secția 3 Craiova au descins în cinci locaţii din judeţul Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul“ şi în Penitenciarul Galaţi...


Percheziţiile i-au vizat pe Costel Enache, de 25 de ani, Candit Bute, de 30 de ani, Ilie Badache, de 22 de ani, şi Andrei Gheonea, de 22 de ani, toţi din comuna Frumuşiţa, judeţul Galaţi, dar și pe Ionel Cristea şi Mitriţă Lefter, încarcerați în Penitenciarul Galați.
În urma percheziţiilor anchetatorii au fost ridicate 33 de telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri emise de diferite unităţi bancare şi carduri de memorie. În aceeași zi, la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova au fost aduşi pentru audieri Costel Enache și Candit Bute. Andrei Gheonea nu a fost găsit, iar Ilie Badache era la acea vreme cercetat de autorităţile olandeze pentru fapte de natură penală. De asemenea, Ionel Cristea şi Mitriţă Lefter, au fost t
O zi mai târziu, pe 12 martie, Judecătoria Craiova a dispus arestatea preventivă a lui Enache, iar pe numele lui Gheonea a fost emis un mandat de arestare în lipsă. Cei doi suspecți sunt acuzați că, în perioada august – octombrie 2014, în mai multe rânduri, au primit prin servicii de transfer rapid sau personal, sume de bani provenite din infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul“. Ulterior, sumele de bani au fost depuse în conturile mai multor deținuți care au înșelat prin metoda „Accidentul“ 12 persoane, unele domiciliate în Craiova.
Oamenii legii au mai stabilit că, până în februarie, grupul infracţional din Galaţi a înșelat cele 12 persoane cu suma totală de aproximativ 30.000 de euro.
Gheonea a fost dat în urmărire internațională, iar sâmbătă a fost reținut de polițiști la intrare în țară, pe aeroportul Otopeni. Tânărul a fost preluat sub escortă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj și dus în arestul IPJ Dolj.
Înșelăciunile prin metoda „Accidentul“ sunt comise în urma unui scenariu bine pus la punct: victimele primesc apeluri pe telefonul fix, iar apelantul se recomandă drept avocat ori procuror şi spune că o rudă sau un apropiat al victimei a provocat un accident rutier şi are nevoie de bani pentru a nu ajunge la închisoare sau pentru a primi îngrijiri medicale. De cele mai multe ori, victimele sunt alese din rândul persoanelor vârstnice şi uşor de impresionat, care au copii plecați în concediu sau în străinătate şi care deţin sume mari de bani la domiciliu.
ransferaţi în Penitenciarul Craiova pentru continuarea cercetărilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu