28 mai, 2010

Preţuri incredibile în Bulgaria - Apartamente de lux la 24.000 de euro




Pe litoralul vecinilor noştri poţi lua o garsoniera nouă cu 9.000 de euro Investiţia se poate amortiza în timp prin închiriere în perioada când nu îţi petreci acolo vacanţaO locuinţă mobilată într-un complex nou pleacă de la 300 euro/mp

Preţurile locuinţelor din România au scăzut, dar nu încă suficient, de aceea românii îşi îndreaptă atenţia către apartamentele de pe litoralul bulgăresc pentru că sunt foarte ieftine, vorbim de 300-400 de euro."Românii cumpără din ce în ce mai multe proprietăţi în ţara vecină Bulgaria pentru că au numeroase motive precum: infrastructura, plajele curate cu nisip fin, certificate Blue Flag, calitatea vest-europeană a serviciilor, lipsa aglomeraţiei şi a traficului rutier de coşmar specific ţării noastre. Oamenii devin proprietari la nişte preţuri total incredibile pentru orice român, începând de la 300 euro/mp (am avut aproape 230 de vânzări de apartamente noi în complex finalizat în Nessebar, anul acesta, cu 300 euro/mp)", a declarat, pentru Curierul Naţional, Daniel Popa, director executiv Bulgariainvest, agenţie imobiliară care se ocupă cu tranzacţionarea proprietăţilor din Bulgaria.

Preţul mediu pe metru pătrat în Bulgaria este de aproximativ 470 euro

Dacă am face o comparaţie a preţurilor locuinţelor din Bulgaria faţă de România, cele bulgăreşti sunt de la 3 ori până la 6 ori mai ieftine, decât cele autohtone, depinde de termenii de comparaţie folosiţi. "În plus, majoritatea developerilor sunt britanici, germani, scandinavi, irlandezi, astfel încât calitatea construcţiilor noi este net superioară construcţiilor noi din România care au în majoritatea lor constructori români", a mai adăugat Daniel Popa. Reprezentantul Bulgariainvest spune că preţurile au scăzut cu aproximativ 63.50%, iar acum în Uniunea Europeană nu mai poţi găsi la un preţ de 9.000 euro o garsonieră nouă finalizată de 30 mp. Preţul mediu pe metru pătrat acum în Bulgaria este de aproximativ 470 euro/mp. 90% dintre cei care cumpără apartamente pe litoralul bulgăresc aleg această opţiune ca pe o casă de vacanţă, iar în perioada în care nu sunt acolo pot închiria şi 10% sunt pensionari care vor să lase în urmă România. "Pe lângă faptul că devin proprietari la nişte preţuri total incredibile, cumpărătorii români de apartamente noi obţin şi venituri foarte frumoase din închirierea apartamentelor oricând vor acest lucru. Un apartament nou de lux la standard de 4 stele, 60 mp, la preţ total 400 euro/mp, preţ final 24.000 euro, produce un venit pe sezon din închiriere în regim hotelier între 3.000 şi 6.000 euro, în funcţie de zonă, depărtare faţă de mare şi dotări", susţine Daniel Popa. Închierea se face cu ajutorul unei agenţii imobiliare care vă va ajuta în schimbul unui commision.Nu există nicio limită a numărului de proprietăţi imobiliare pe care le poate cumpăra, vinde, utiliza, închiria, orice român în Bulgaria. Sunt clienţi care au cumpărat chiar şi 2-3 etaje de apartamente în complexuri rezidenţiale pe litoral, în Nisipurile Însorite şi în Nessebar.Casele bulgăreşti nu prea atrag clienţi, deoarece achiziţionarea unui lot de pământ este dificilă"Subliniem că practic 95% din tranzacţiile imobiliare şi investiţii se fac cu apartamente noi în complexuri rezidenţiale. Nu prea există cerere pentru case", a spus directorul executiv Bulgariainvest. Dacă vrei să îţi cumperi un apartament în Bulgaria, procedurile sunt aceleaşi ca şi la noi, nu trebuie decât să vii cu banii şi buletinul. Dar în cazul unei case procedurile sunt mai greoaie deoarece orice imobil în Bulgaria sau lot de pământ poate fi procurat de către un cetăţean străin care nu are domiciliu în Bulgaria numai prin intermediul unei persoane juridice din Bulgaria. Aşadar, pentru a procura un lot de pămînt, primul pas trebuie să fie înregistrarea unei firme în Bulgaria. Cele mai bine vândute locuinţe au fost garsonierele cu o suprafaţă între 30 - 34 mp la preţuri de aproximativ 9.000 euro. Un apartament de 2 sau 3 camere la 60 mp. are un preţ de aproximativ 17.000 euro. - Preţurile medii la imobiliare în Uniunea Europeană, conform agenţiei Knight Frank, în septembrie 2008, înainte de începutul crizei financiare:
Londra - 36.850 euro/mp
Monaco - 32.500 euro/mp
Paris - 15.500 euro/mp
Moscova- 13.500 euro/mp
Mallorca - 6.300 euro/mp
Cipru - 4.250 euro/mp
Silver Coast (Portugalia) - 4.150 euro/mp
Marea Neagră, Bulgaria - 1.350 euro/mp
- Iar acum, ultimele apartamente noi finalizate în Seaside Paradise, Nessebar, Bulgaria, din oferta Bulgariainvest:
Marea Neagră, Bulgaria - 290 euro/mp

curierul national

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu