12 mai, 2010

Protest la Cotroceni! Pensionarii huiduie si cer demisia presedintelui Basescu





Nu ingropati de vii pensionarii! Peste 500 de pensionarii picheteaza astazi in fata Palatului Cotroceni, nemultumiti de reducerea pensiilor cu 15 % de la 1 iunie, acuzandu-l pe seful statului de inselaciune.Protestatarii huiduie, strigă "jos Băsescu", "unitate" şi au pancarte pe care scrie "Ne-aţi «ciuruit», vă «ciuruim»", "Respectaţi bătrânii ţării", "Domnule preşedinte, ne-aţi înşelat", "Nu îngropaţi de vii pensionarii", "Ce aveţi împotriva noastră, domnule preşedinte", "Vrem să trăim în unitate". Federatiile sindiacale ale pensionarilor i-au adresat presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o scrisoare deschisa prin care ii cer reexaminarea masura de reducere a pensiilor.

Proteste si la Ploiesti

Peste 300 de pensionari ploiesteni protesteaza in fata Palatului Administrativ din Ploiesti, unde isi au sediul si Prefectura , Consiliul Judetean Prahova si Primaria Ploiesti, fata de diminuarea pensiilor, cerand atat demisia primului ministru, cat si demisia presedintelui Traian Basescu.Protestul a inceput in jurul orei 10:00.Pensionarii scandeaza "Jos Basescu" si il acuza pe presedinte, dar si pe premierul Romaniei, Emil Boc, pentru scaderea pensiilor cu 15% d ela 1 iunie.

Proteste si la Iasi


La Iasi, peste 250 de pensionari participa picheteaza sediul Prefecturii. Între manifestanţii şi jandarmii din faţa clădirii s-au produs de asemenea incidente, mai mulţi pensionari forţând intrarea în clădire.

Si la Galati au avut loc astfel de incidente, pensionarii fortand intrarea in Prefectura. De asemenea, si la Constanta pensionarii protesteaza si ard fotografii cu Traian Basescu


StiriROL.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu