10 octombrie, 2014

Cinci falsificatori de bani din Dolj au primit pedepse cu suspendare...banii i-au facut la imprimantaCinci tineri doljeni, cu vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani, care se ocupau cu contrafacerea şi plasarea de monedă falsă, prinşi anul trecut de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni, au fost condamnaţi de Tribunalul Dolj la pedepse cuprinse între un an şi cinci luni şi doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.
Reamintim că, pe 4 martie 2013, în jurul orei 20.00, poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul BCCO Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, beneficiind de sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale Craiova, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unor persoane, doi tineri din Craiova, care tocmai plasaseră, într-un magazin, monedă falsificată, din cupiura de 50 de lei...


În urma percheziţiilor corporale efectuate, asupra celor doi tineri au fost găsite cinci bancnote, în cupiură de 50 de lei, toate având aceeaşi serie. Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul DIICOT Craiova, pentru audieri şi în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea suspecţilor pentru 24 de ore. O zi mai târziu, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare, în Craiova, dar şi în comunele Afumaţi, Negoi, Urzicuţa, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat în vederea probării activităţii infracţionale a celor implicaţi. Oamenii legii au ridicat calculatoare, documente, imprimante performante cu ajutorul cărora erau falsificaţi bani, alţi trei tineri fiind aduşi la DIICOT Craiova pentru audieri. “Faţă de cinci membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani, din judeţul Dolj, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi falsificare de monedă în formă continuată”, comunicau la momentul respectiv reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române. Este vorba despre Florin Sorin Puncea zis “Carabină”, Mirel Leonard Plosceanu zis “Dorin”, Marian Florin Cîrneanu, Lucian Marius Plosceanu zis “Luci” şi Victor Dan Ică, ce au fost cercetaţi în continuare în stare de libertate, întrucât Tribunalul Dolj a respins propunerea de arestare preventivă a acestora.
Pe 13 martie 2014 s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care cei cinci tineri au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, iar la sfârşitul lunii trecute, mai exact pe 26 septembrie a.c., judecătorii au pronunţat sentinţa. Toţi inculpaţii au fost găsiţi vinovaţi şi au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare. Astfel, Florin-Sorin Puncea zis “Carabină” a primit 2 ani închisoare cu suspendare pe o durată de 6 ani, Mirel-Leonard Plosceanu zis “Dorin” a primit 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare  pe o durată de 5 ani, iar Lucian Marius Plosceanu zis ” Luci”, Victor-Dan Ică şi Marian Florin Cîrneanu au primit câte 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 5 ani. În plus, magistraţii craioveni au dispus confiscarea a 19 bancnote din cupiura 50 lei toate falsificate, dar şi a unei imprimante multifuncţionale marca HP Deskjet 3070A, aparţinând inculpatului Puncea Florin-Sorin, folosită la activitatea infracţională. Fiecare inculpat a fost obligat şi la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de inculpaţi, cât şi de procurorii DIICOT Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu