16 octombrie, 2014

Un cetatean din Bistret a vrut sa dea spaga 400 de lei la un politist

Un tânăr de 28 de ani, din comuna doljeană Bistreţ, a fost reţinut aseară, pentru dare de mită, după ce a fost prins în flagrant încercând să-i dea şpagă 400 de lei unui agent de la Postul de Poliţie Bârca. Tânărul era cercetat penal pentru conducere fără permis şi voia să scape fără dosar.
Poliţiştii doljeni împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au prins, ieri după-amiază, în flagrant, un tânăr de 28 de ani în timp ce oferea 400 de lei mită unui agent de poliţie din localitatea doljeană Bârca.
Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, săptămâna trecută, mai exact pe 9 octombrie a.c., agentul de poliţie Constantinescu Cornel-Anton, de 25 de ani, ajutor şef de post la Postul de Poliţie Bârca, a informat comanda Inspectoratului cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în timp ce îl audia pe Ionuţ Petrişor, de 28 de ani, din comuna Bistreţ, în calitate de suspect într-un dosar penal, acesta i-a oferit în repetate rânduri o sumă de bani ca să-l scape de dosar. Tânărul de 28 de ani era audiat într-un dosar deschis pe numele său de poliţiştii din Bârca la jumătatea lunii februarie a.c., pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind depistat în trafic, la volanul unui Peugeot, de oamenii legii la momentul respectiv.
Agentul de poliţie l-a refuzat de fiecare dată pe suspect, însă acesta a insistat, aşa că ieri, la sediul Postului de Poliţie Bârca, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofiţeri DGA şi lucrătorii Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca l-au prins în flagrant pe Ionuţ Petrişor în timp ce-i dădea poliţistului 400 lei pentru a nu fi trimis în judecată. „Tânărul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu