14 octombrie, 2014

Prinsi cu tigari de contrabanda la Poiana Mare- 100.000 de tigarete Marble

Poliţiştii de frontieră doljeni cercetează penal un bărbat de 30 de ani, în maşina căruia au descoperit, duminică seara, 100.000 de ţigarete marca Marble, pentru care acesta nu a putut prezenta documente de provenienţă. Atât maşina, cât şi ţigările, în valoare de 50.000 lei, au fost reţinute la sediul Poliţiei de Frontieră Dolj, în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului de Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au desfăşurat, duminică, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.30, oamenii legii au observat un autoturism staţionat pe marginea drumului, la ieşirea din localitatea Poiana Mare, în care se aflau două persoane.
Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că autovehiculul aparţine cetăţeanului român Ion C., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj, iar în urma controlului făcut în interiorul maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj, ambalate în mai multe cutii, 100.000 de ţigarete (5.000 pachete) marca Marble, fără marcaje fiscal, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă.
„Poliţiştii de frontieră doljeni au procedat la ridicarea întregii cantităţi de ţigări, în valoare de 50.000 de lei, iar autoturismul în care acestea se aflau a fost indisponibilizat. În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, faptă prevăzută de Codul fiscal. În continuare, poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi specifice pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanei în cauză, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun”, ne-a declarat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu