27 octombrie, 2014

Cinci proxeneti din Dolj au primit condamnari de pana la 8 ani

Cinci doljeni reţinuţi în urmă cu aproximativ doi ani, în noiembrie 2012 pentru trafic de persoane şi trafic de minori au fost găsiți vinovați și condamnați de Tribunalul Dolj la pedepse cuprinse între 6 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare cu executare. Cei cinci, doi dintre ei soț și soție, au fost acuzaţi de procurorii DIICOT Craiova că au racolat mai multe tinere, unele dintre ele minore, şi le-au exploatat sexual prin parcările de TIR şi motelurile de la marginea Craiovei, dar şi din Vâlcea, obţinând în acest fel peste 10.000 de euro. Sentința, pronunțată joi, 23 octombrie a.c., nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Reamintim că, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale (SOS) Dolj, destructurau, în urma unei acțiuni desfășurate pe 8 noiembrie 2012, o grupare infracţională, specializată în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori prin exploatare sexuală, prostituţie şi proxenetism, care acţiona în special pe raza judeţului Dolj. Mai precis, tinerele erau exploatate în moteluri de la marginea Craiovei, dar şi în localităţi din judeţul Vâlcea sau chiar în parcări, atent supravegheate de cel puţin unul dintre membrii grupării. Astfel, în baza informaţiilor deţinute, oamenii legii au descins la un motel din Craiova, iar în apropierea acestuia, în trafic, au oprit un autoturism taxi, folosit la transportul tinerelor traficate, la volanul căruia a fost identificat Grigore Zevedeanu, de 29 de ani, din comuna Bucovăţ. În maşina lui au fost găsite şi trei tinere, dintre care două minore, pe care suspectul le exploata sexual, pe raza judeţelor Dolj şi Vâlcea, după cum au declarat anchetatorii. În acelaşi timp, au fost efectuate şi două percheziţii domiciliare, la locuinţele celorlalţi membri ai grupului infracţional, respectiv Marian Enache, de 21 de ani, din comuna Ţuglui, şi soţii Maria şi Nicuşor Smarandache, ambii de 33 de ani, din comuna Pleşoi.

Au făcut peste 10.000 de euro din exploatarea fetelor

Potrivit unui anchetatorilor, din cercetările efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul BCCO Craiova a rezultat faptul că membrii grupului au exploatat sexual, în cursul anului 2012, şase victime, unele dintre acestea fiind minore, obţinând venituri ilegale de peste 10.000 de euro...


 Toţi cei patru membri ai grupării au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, unde au fost audiaţi, procurorul de caz dispunând reţinerea lor pentru 24 de ore. În sarcina suspecţilor a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi trafic de minori. Toţi cei patru au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, bărbații fiind arestați preventiv, în timp ce femeia a fost eliberată, cu interdicția de părăsire a țării, pentru că avea un copil minor.
În 2013 a fost înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Grigore Adrian Zevedeanu, Nicușor Smarandache, soția sa, Maria Smarandache, Marian Ionuț Enache și Cătălin Enache au fost trimiși în judecată pentru trafic de minori, iar joi, 23 octombrie a.c., judecătorii au pronunțat sentința în dosar. Toți cei cinci inculpați au fost găsiți vinovați și au fost condamnați. Astfel, Grigore Adrian Zevedeanu a primit 8 ani închisoare, din care s-a dedus durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 08.11.2012 până pe 23.01.2014, Nicușor Smarandache a primit 6 ani şi 6 luni închisoare, perioada arestării preventive la el fiind 08.11.2012 – 18.12.2013,
Marian Ionuţ Enache a primit 7 ani închisoare din care se va scădea perioada arestării preventive de la 08.11.2012 la 18.12.2013, Maria Smarandache a primit 6 ani şi 6 luni închisoare, iar Cătălin Enache 6 ani şi 6 luni închisoare, toate pedepsele fiind cu executare. În plus, instanța i-a obligat pe inculpați la plata a câte 2.250 lei fiecare, cheltuieli judiciare statului. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu