28 noiembrie, 2013

Accident în Maglavit. Politistii au verificat daca masinile sunt echipate cu anvelope de iarna

Prima ninsoare din acest an a aglomerat traficul rutier, iar polițiștii au ieșit în stradă pentru a verifica dacă șoferii și-au echipat corespunzător autovehiculele. S-a circulat în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ, iar din cauza neadaptării vitezei la carosabilul ud s-a petrecut și un accident de circulație, în comuna Maglavit, o persoană fiind rănită ușor în urma ciocnirii dintre un Opel și un TIR.

Pentru că a nins pe tot parcursul zilei de ieri, polițiștii doljeni de la Rutieră au ieșit în trafic pentru verificări și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la importanța echipării autovehiculelor cu anvelope destinate anotimpului rece, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere. Echipajele au fost prezente pe principalele artere de circulație din Craiova, dar și pe Centura de Nord a orașului, însă nu au aplicat sancțiuni, chiar dacă au dat și peste câțiva șoferi surprinși de zăpadă cu anvelope de vară.
„De această dată conducătorii auto nu au fost sancționați, mai ales că sectoarele de drum pe care au acționat echipajele de la Rutieră nu erau acoperite cu zăpadă. Li s-a atras atenția însă conducătorilor auto că, dacă vor fi depistați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei având anvelope necorespunzătoare, vor fi amendați, conform legislației în vigoare, cu sume cuprinse între 720 și 1.600 de lei și reținerea cărții de identitate a autovehiculului”, ne-a explicat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

A ajuns cu TIR-ul în gard

Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, s-a petrecut și un accident de circulație, pe raza comunei Maglavit. Din cercetările polițiștilor Serviciului Rutier Dolj s-a stabilit că Adrian Roșu, de 34 de ani, din Calafat, în timp ce conducea un autoturism Opel Astra, pe DN 56 A, în Maglavit, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, carosabilul fiind ud, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit de un TIR înmatriculat în Bulgaria. Încercând să evite impactul, șoferul TIR-ului a tras de volan, intrând în gardul unui imobil. Și tot într-un gard s-a oprit și Opelul, însă pe partea cealaltă a drumului. În urma accidentului, Ionuț Pufan, de 23 de ani, din Strehaia, pasager în autoturism, a fost rănit, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. „Pasagerul din autoturism a fost rănit ușor, iar polițiștii prezenți la fața locului au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Nici unul dintre conducătorii auto nu consumase băuturi alcoolice”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

                                                                                             sursa: Cuvantul Libertatii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu