20 noiembrie, 2013

Migranţi sirieni prinşi pe malul Dunării




Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet au prins, luni seara, în jurul orei 20.30, în apropierea digului de protecţie al Dunării, doi bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În urma legitimării lor, poliţiştii au stabilit că este vorba despre cetăţeni sirieni, în vârstă de 41, respectiv 18 ani.
Cu ocazia primelor verificări s-a stabilit faptul că aceştia au traversat fluviul Dunărea, din Bulgaria, cu ajutorul unei ambarcaţiuni de mici dimensiuni, condusă de un cetăţean bulgar. Acesta i-a lăsat pe malul românesc al fluviului Dunărea unde au fost depistaţi de patrula poliţiei de frontieră. Persoanele în cauza au declarat că au plecat din Liban în urmă cu aproximativ o lună pe ruta Turcia – Bulgaria – România şi au plătit suma de 2.000 de dolari fiecare mai multor călăuze, cetăţeni turci şi bulgari, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, a declarat comisar şef  Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj.
Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor două persoane şi, conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu