01 noiembrie, 2013

Peste 100 de iubitori ai artei si-au dat intalnire la vernisajul celor doi artisti calafeteni. Joi, 31 octombrie, la Muzeul de Arta

 VIDEO


 

Joi , 31 octombrie, a avut loc vernisajul expozitie cu vanzare de sculptura si pictura a celor doi artisti calafeteni, Bogdan Bobin si Cristian Rudareanu. In deschidere, a vorbit domnul Alexandru Pirvan, directorul Muzeului de Arta care a punctat cate ceva despre tinerii artisti. Impresionant a fost numarul mare de participanti, chiar daca expozitia a avut loc la ora 17.00. Peste 100 de iubitori ai acestui gen de arta si-au dat intalnire la muzeul din Calafat. La manifestare au fost prezenti si alti artisti din Timisoara si Craiova dar si un critic de arta care a punctat principalele coordonate caracteristice in care se incadreaza operele celor doi calafeteni. Din Bulgaria a fost prezenta o delegatie a Asociatie Vlahilor, condusa de Plamka Lyubomirova, care a lansat invitatia ca pe data de 1 decembrie aceasta expozitie sa poata fi vazuta si la Vidin. Primarul Mircea Guta a afirmat ca este aproape de cei doi artisti, avand totodata bucuria si satisfactia ca inca avem tineri care cred in arta si in valorile ei. Edilul mun Calafat a venit chiar cu propunerea ca pe viitor o pare din aceste sculpturi  sa poata fi amplasate la o scara mai mare si in Calafat, lucru semnalat si de alti artisti prezenti la vernisaj. Expozitia a adunat 40 de lucrari de pictura si tot atatea de sculptura. Noutatea a reprezentat-o sculptura care in ultima perioada  a fost mai putin abordata in mediile artistice. In incheiere ,Cristian Rudareanu, a multumit sponsorilor care au facut posibil acest eveniment cultural: Firma de avocatura "Cobuz si Asociatii", S.C. Montana Forest, Centrul de Dezmembrari de la Maglavit (Dan Brebenel) si Cofetaria "Raluca" din Calafat.

Lucrarile vor ramane la Muzeul din Calafat pana la 1 decembrie. Cei interesati de exponate pot primii mai multe informatii la numarul de telefon 0767.464.894.


ALBUM FOTO


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu