25 noiembrie, 2013

Lucrări de reabilitare la sala de sport a Şcolii ”Constantin Gerotă” din Calafat


Cu două săptămâni în urmă au demarat lucrările de reabilitare interioară a sălii de sport din incinta şcolii cu calsele I-VIII ”Constantin Gerotă”din Calafat, cunoscută ca Şcoala nr.2. Pe raza municipiului şcoala are cel mai mare număr de elevi, circa 700, fiind cea mai veche instituţie de învăţământ, cu rezultate remarcabile la concursurile şcolare pe diferite discipline . Actuala sală de sport având o suprafaţă de 450 mp a fost construită înainte de 1989 neavând şansa de a beneficia de o dotare modernă în corcordanţă cu noile norme europene. Cu ceva timp în urmă, la iniţiativa primarului Mircea Guţă şi a Consiliului Local Calafat, a fost aprobată suma de 100.000 lei pentru ca interiorul să fie reabilitat complet. Managerul instituţiei de învăţământ, domnul Sorin Iofcea, ne-a declarat că şi-a dorit ca sala de sport să intre pe un făgaş normal, mai ales că domnia sa este un iubitor al sportului. În momentul de faţă lucrările sunt în execuţie, fiind înlocuit parchetul cu o şapă elicopterizata care se realizeaza cu ajutorul unui utilaj dotat cu un mecanism asemănător cu o elice care presează şi compactează şapa. În felul acesta, pelicula de la suprafaţa şapei este practic sigilată, devenind mult mai rezistentă la acţiunea factorilor externi. Cea de-a doua etapă constă în aplicarea unui covor PVC special pentru competiţii sportive. După realizarea acestui covor vor fi aplicate trei kituri constând în marcarea a trei terenuri pentru volei, baschet şi handbal. Tot în acest proiect intră şi reabilitarea vestiarelor destinate profesorilor şi elevilor care vor fi dotate cu mobilier nou. Se vor înlocui o parte din coşurile de baschet iar tocăria din fier, veche de peste 30 de ani, va fi schimbată cu una din termopan, pentru a spori confortul termic al elevilor şi profesorilor. Firma constructoare este atestată ISO pe secţiunea pardoseli sportive şi cu certificat de garanţie a lucrării. Pe viitor, Sorin Iofcea, managerul instituţiei de învăţământ, îşi doreşte ca şi exteriorul sălii de sport să fie prins într-un proiect de acest gen.


                                                                                                             
      

3 comentarii:

  1. in sfarsit sa face si sala de sport ca trebuia sa se faca odata. da s-o faceti ca lumea sa tina

    RăspundețiȘtergere
  2. nu face Iofcea prostii cu jmecherii din calafat nu se incurca cu toate paparudele omu e serios. Asta ar fi bun de sef la partid nu traistaru care s-a opus sa dea banii la scoala

    RăspundețiȘtergere
  3. domnule iofcea ,vorbesc in numele a 27 de simpatizanti si membri ai psd,DACA NU SCHIMBAM CEVA LA NOOI IN PARTID EU NU VA MAI SUSTIN.
    EU AS VREA PE CINEVA CA TINE CU O NOUA VIZIUNE IN POLITICA SI IN PSD CALAFAT
    IMPREUNA VOM REUSI...........PSD,PSD,PSD.......

    RăspundețiȘtergere