29 noiembrie, 2013

Ansamblul “ROZELE CALAFATULUI” condus de Marinela Carauleanu a uimit plubicul craiovean. Nunta la olteni, în cadrul proiectului educativ „Tradiții și obiceiuri la români”

Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei a fost, în urmă cu două zile, gazda unei activități având ca temă complexul ceremonial de nuntă specific zonei etnografice Dolj. Evenimentul a fost prilejuit de reluarea proiectului educativ„Tradiții și obiceiuri la români”, inițiat de Liceul Tehnologic C.F. Craiova și desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Dolj, Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan”, Biblioteca „George Șt. Marincu” Calafat și Ansamblul „Rozele Calafatului”. Proiectul, menit să promoveze tezaurul etnografic  românesc, este susținut de Consiliul Județean Dolj și de Primăria Calafat.
Marinela Carauleanu
Spectacolul realizat de Ansamblul „Rozele Calafatului” (coordonator: bibliotecar Marinela Carauleanu) și de elevi de la Liceul Tehnologic C.F. (coordonatori: prof. Anca Moldoveanu și prof. dr. Petruța Ungureanu) a fost precedat de intervențiile „Ceremonialul de nuntă în zona etnografică Dolj” (dr. Cornel Bălosu, șeful Secției de Etnografie a Muzeului Olteniei) și„Portul tradițional de nuntă în Oltenia” (prof. dr. Maria Tronea).
Evenimentul se înscrie în suita de activități dedicate sărbătoririi a 20 de ani de la intrarea României în Organizația Internațională a Francofoniei, după cum a precizat profesor dr. Maria Tronea, inițiatorul acestui proiect educativ.

FARA INDOIALA ACEST ANSAMBLU A DEVENIT CEL MAI CUNOSCUT DIN ZONA DUNARII, ADUNAND PANA ACUM PESTE 30 DE PREMII ATAT IN TARA CAT SI IN STRAINATATE.
MERITUL REVINE DOAMNEI MARINELA CARAULEANU CARE A REUSIT SA DUCA MAI DEPARTE JOCUL SI CANTECUL OLTENESC AUTENTIC.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu