22 iunie, 2010

Dan Diaconescu şi Doru Pârv au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore



Dan Diaconescu, patronul OTV, a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat de şantaj şi ameninţare şi, respectiv, complicitate la şantaj. Conform procurorilor DNA, Dan Diaconescu a primit 30.000 de euro şi 4.200 de lei de la primarul comunei arădene Zărand, Ioan Moţ. Banii au reprezentat un „onorariu” pentru ca Diaconescu să nu difuzeze un material compromiţător despre averea acestuia.


În această dimineaţă, procurorii DNA au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele patronului OTV Dan Diaconescu şi al prezentatorului unei emisiuni despre clarvăzători, Doru Pârv. Cei doi sunt acuzaţi de şantaj şi complicitate la şantaj. „Am fost tras pe sfoară, sunt primul jurnalist din România arestat pentru un promo” a spus Dan Diaconescu la ieşrea din sediul DNA, într-o declaraţie preluată de Realitatea Tv. Cei doi au fost duşi în arestul Direcţiei de Cercetări Penale, urmând ca la ora 15.00 să fie duşi la Judecătoria Sector I cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

„Este vorba despre un dosar cu substrat politic, îndreptat împotriva lui Dan Diaconescu, clarvăzătorul Daniel Pârv nefiind decât un pion în toată povestea. Singura probă a procurorilor este un promo difuzat pe OTV înainte de emisiunea lui Diaconescu din 21-22 iulie 2009, în care se anunţau dezvăluiri despre primarul comunei arădene Zărand, Ioan Florin Moţ. Maniera de lucru este una specifică unui stat totalitar. Este o măsură abuzivă, una preexistentă. Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută a fost o mascaradă. (...) DNA nu are nicio probă care să rezulte că lăsarea lor în libertate reprezintă pericol public. Niciun om sănătos, cu scaun la cap, nu poate crede acest lucru" - Daniel Fenechiu, avocat.

Gandul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu