21 iunie, 2010

Şase absolvenţi doljeni de nota 10


Până pe 24 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să completeze fişele de opţiuni pentru admiterea la liceu. Şase elevi din Dolj însă au scăpat de emoţii, fiind siguri că vor intra la liceul dorit, având media claselor gimnaziale, a tezelor şi a evaluărilor naţionale 10.

Şase elevi din judeţul Dolj, absolvenţi de clasa a VIII-a, au media 10 la admitere în acest an. Ne clasăm astfel pe locul întâi în ţară în ceea ce priveşte numărul elevilor cu nota 10 la admitere. Aceşti elevi de excepţie au obţinut în clasele V-VIII media generală 10, la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a şi la evaluarea naţională având, de asemenea, notă maximă. Maria-Anca Băluţoiu, Emanuela Gherasim şi Raluca Stănescu au absolvit cu nota 10 Şcoala nr. 22 „Mircea Eliade“, din Craiova. Roxana-Maria Domnişoru a absolvit Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, iar Mihai Niţu - Colegiul Naţional „Elena Cuza“, şi Maria Dumitrescu - Şcoala nr. 23. „Sunt elevi extraordinari, a căror medie de admitere este 10. Maria-Anca Băluţoiu şi Raluca Stănescu au optat să urmeze Colegiul Naţional «Carol I». Emanuela Gherasim s-a înscris la admitere la Colegiul Naţional «Fraţii Buzeşti», însă a obţinut şi bursă la Cambridge. Cele trei eleve din Şcoala nr. 22 au fost colege de clasă, olimpice la matematică, engleză şi limba română, şi au avut-o ca dirigintă pe Lavinia Trincu - profesoară de matematică“, a spus Alexandrina Maria Năstase, inspector şcolar management educaţional şi evaluare instituţională, asigurarea calităţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Maria Dumitrescu s-a înscris la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ - la clasă bilingvă, susţinând în aceste zile probele de aptitudini la limba engleză şi limba germană. Roxana Domnişoru a optat să urmeze liceul în aceeaşi unitate de învăţământ în care a studiat în ciclul primar şi gimnazial, iar Mihai Niţu va urma Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ - la clasă bilingvă.

Este indicat ca, pe fişele de înscriere, elevii să treacă mai multe coduri de licee

Până pe 24 iunie, elevii absolvenţi de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu împreună cu părinţii şi cu diriginţii, în unităţile de învăţământ în care au urmat studiile. Trebuie însă să fie foarte atenţi, admiterea computerizată se poate dovedi o adevărată capcană pentru elevi, dacă nu respectă întocmai procedura. Candidaţii trebuie să fie atenţi la modul în care completează fişele de înscriere şi nu trebuie să uite să confirme locul la liceu, odată ce sunt repartizaţi. Primul pas îl reprezintă procurarea fişelor de înscriere de la şcoală şi completarea lor, în ordinea preferinţelor. În fiecare an apare aceeaşi eroare: copiii care au note mari cred că nu e nevoie de o listă lungă. „Este indicat ca, pe fişele de înscriere, elevii să treacă mai multe coduri de licee. Ei trebuie să solicite sprijinul diriginţilor pentru a afla şi părerea unei persoane avizate privind şansele reale de reuşită“, a adăugat Sanda Năstase. Alegerea liceului trebuie făcută în funcţie de abilităţile fiecărui elev şi nu de alte criterii.
Specialiştii în educaţie arată că, înainte să se apuce de completat, este foarte important ca părinţii să verifice media de admitere cu care s-a intrat anul trecut la liceu şi media de admitere a copilului lor. Notele de anul trecut pot fi verificate atât pe site-ul Ministerului Educaţiei, cât si pe site-ul specializat -
Pentru grupurile şcolare, liceele şi colegiile doljene au optat până acum şi 182 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Olt, Mehedinţi, Vâlcea, Argeş, Gorj. Elevii din Gorj au trecut ca opţiuni grupurile şcolare din Filiaşi şi Melineşti, elevii din Mehedinţi au optat pentru grupurile şcolare din Argetoaia, iar restul pentru unităţi de învăţământ din Craiova.

Calendar admitere 2010

17 iunie - 24 iunie – Elevii completează fişele de opţiuni.
2 iulie – Are loc admiterea computerizată în licee.
5 iulie – Fiecare şcoală afişează rezultatele.
5-15 iulie – Părinţii trebuie să confirme locul pentru care copiii lor au fost admişi.


Gazeta de Sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu